Soron kívüli fontos Internet Explorer frissítést adott ki a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 2. 23:44
A Microsoft megtörte korábban bejelentett havonként egyszeri frissítési rendszerét, hogy közzétegye az Internet Explorer legújabb javítócsomagját. A Cnet szerint az egyik komoly hiba tette halaszthatatlanná a csomag megjelentetését.

A legsúlyosabb biztonsági hiányosság, melyet kereszt-domai néven szoktak emlegetni, az összes Windows NT, 2000 és XP alatt futó Explorer-változatot érinti. A hiba lényege, hogy egy HTML e-mailben elhelyezett linkre kattintva olyan rosszindulatú oldalra juthatunk, melyen keresztül mások beleavatkozhatnak gépünk működésébe. Az új rendszer szerint elméletileg minden hónap második keddjén jelennének meg javítások, ám ahogy Stephen Toulouse, a Microsoft biztonságtechnikai központjának programmenedzsere elmondta, a hiba sokakat érint, így a korábbi közzététel mellett döntöttek.

Két további hibát is kiküszöböl a frissítés, melyek egyike lehetővé teszi, hogy a valóságtól eltérő címek jelenjenek meg böngésző fejlécében, miközben teljesen más weboldalakat jelenít meg a program. Ilyenkor jellemzően hivatalos címek jelennek meg valamilyen üzleti tartalommal, a felhasználó akarata ellenére. A harmadik hiba rosszindulatú weboldal látogatásakor, vagy HTML e-mail megnyitásakor egy speciálisan átalakított link útján képessé tehet külső személyt egy program gépre töltésére, a felhasználó engedélyének kérése nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás