Egyre népszerűbb az e-mail, mint üzleti kommunikációs eszköz

forrás Prim Online, 2004. február 5. 18:45
Az NRC által 2003 végén elvégzett VLR kutatás a gyakori internetezők e-mail használati szokásait, a megrendelt reklámlevelekkel és a keresőprogramokkal szemben támasztott legfontosabb elvárásait mérte fel.
Az NRC kutatása szerint a gyakori internetezők legnagyobb része magáncélú e-mail küldésre (92%) és magáncélú információgyűjtésre (68,5%), továbbá tanuláshoz kapcsolódóan (57%) használja a világhálót. Ami a reklámlevelek kedveltségét illeti, a válaszadók 61%-a nagyon hasznosnak, hasznosnak vagy átlagosan hasznosnak tartja a megrendelt reklámleveleket, s mindössze 6,1%-uk teljesen haszontalannak. A fejlett módszereknek köszönhetően ezek a reklámlevelek már tetszés szerint változtathatóak a címzettek egyedi igényei szerint. Az ilyen eszközök hatékonyságát mutatja, hogy az emberek csekély hányada tartotta csak úgy, hogy sohasem talál ezekben a levelekben számára érdekes tartalmat. A tartalom mellett további fontos szempont a címzettek számára, hogy a levél rövid, a bennük szereplő ajánlat pedig célzott legyen. Adatbázist és e-mail kampányok lebonyolítását kínáló cégek között ismertségben és kedveltségben is a Maxima rendszere található az első helyen, míg őket az Optimusz és az Optimail követi - állapítja meg az NRC felmérése.

A világhálón a keresőszolgáltatások új üzleti lehetőségeket teremtettek, így fontos lehet a felhasználók keresési szokásainak ismerete is. A magyar felhasználók legnagyobb része (47%) a Google keresőjét hívja segítségül, 25%-uk a Startlapot, a többiek pedig a Vizsla, Altavista, Yahoo!, Heuréka, Astalavista vagy a Góliát keresőt tölti be. Habár majdnem háromnegyedük azt állítja, hogy az első 10 találat közül nagy valószínűséggel megtalálja az oldalt, a speciálisabb keresési módszereket - szűkítéseket vagy relációs jeleket - egyelőre csak a felhasználók negyede használja fel.
Kulcsszavak: NRC felmérés reklám e-mail

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás