Újra 24 órás programozóverseny

forrás Prim Online, 2004. február 7. 07:57
2004. április 30. és május 2. között rendezik meg a Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete
és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával a
IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt.
A több mint 1000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 órán át tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a versenyzők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is. Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létfontosságú, szükséges ugyanakkor, hogy a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozására és új ismeretek elsajátítására is képesek legyenek. A fejlett problémamegoldó készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.
A csapatoknak először is egy előválogató versenyen kell helyt állniuk, amelyet teljes
egészében az interneten bonyolítanak le. Csak a legjobbak kerülhetnek be a döntőbe! A résztvevők a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak. A döntőn a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe; internet, mobiltelefon nem használható.

"Az informatika világában bevett gyakorlat, hogy olyan versenyt írnak ki, ahol adott idő alatt kell valamilyen feladatot megoldani. Ritkaság azonban a miénkhez hasonló
versenykiírás, hiszen a 24 órás megállás nélküli programozás során nemcsak a tudás, a programozói tehetség számít, hanem az is, hogy a résztvevők mennyire bírják a fokozott fizikai és pszichikai igénybevételt" - nyilatkozta Benedek Balázs, a verseny főszervezője.

A négy éve indult kezdeményezés jelentős eseménnyé nőtte ki magát: a szervezők idén nemzetközi szinten széles körben hirdették meg a versenyt a világ számos országában, és igen sok külföldi résztvevőt várnak. Az internetes előválogatóra március 20-án kerül sor, amelyet követően a legjobb 20 csapat vesz részt az április 30. és május 2. között Budapesten megrendezésre kerülő döntőn. Külön érdekesség, hogy erre az időpontra esik Magyarország uniós csatlakozása is.

Regisztrálni a verseny hivatalos honlapján, a http://www.challenge24.org címen lehet legkésőbb március 13-ig.

A IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny szakmai támogatói:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME),

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE),

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)


Kulcsszavak: verseny BME programozás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás