A Micron cég 1,3 megapixeles érzékelőt hoz forgalomba mobiltelefonokhoz

Hûvös Imre, 2004. február 12. 09:14
Az MT9M011 jelű szenzort kimondottan a mobiltelefonok csúcskategóriájába szánják, így a smartphone-okba és a 3G-s készülékekbe. Az eszközhöz olyan speciális felépítést és adatfeldolgozást fejlesztettek ki, amelyek nagy fényérzékenység mellett is magas jel-zaj viszonyt adnak, és mindezt igen kis fogyasztással.
Az 1/3 hüvelykes optikai területű szenzor lényegesen érzékenyebb CMOS-os társainál, megközelíti a CCD-alapú lemezek fényérzékenységét. A DigitalClarity nevű rendszer színvisszaadása is kiváló. Az eszköznek mind az érzékenysége, mind az expozíciós ideje programozható, akárcsak a feketeszint beállítása. A 30 kép/másodperces sebességű videofelvétel közben is zoomolható digitálisan, úgy, hogy a mozgás kellemesen folyamatos marad, és mindehhez 50 mW teljesítményre van szüksége.

Elismerve a bravúros fejlesztési eredményt, most már azon kell csak elgondolkoznunk, hogy fogadóoldalon nincs az az 1,5-2,5 hüvelykes képernyő, amelyen emberi szem észrevenné a különbséget a jelenlegi néhány százezer pixeles szenzorok által felvett kép és az MT9M011 1,3 megapixeles képe között? Talán a 3G világában általánosabb lesz, hogy vevőoldalon a mobiltelefont vezeték nélküli hálózati végpontként használva, tulajdonképpen a laptoppal képtelefonálunk. Hogy stílszerű legyek: majd meglátjuk!
Kulcsszavak: Micron mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48