Hogyan számítógépeznek a vakok?

forrás Prim Online, 2004. február 14. 13:49
"A számítógép a vakok számára korábban soha nem tapasztalt fantasztikus lehetőségeket nyit meg, és a látókkal azonos esélyt biztosít a munkavégzés, tanulás, információszerzés és kommunikáció területén." A fogyatékos fiatalok információs honlapja, a FFRISS ismeretterjesztő írásából mindenki megtudhatja, hogy hogyan számítógépeznek a vakok.
A Botta Ádám által készített összeállítás tartalma:

  • BraiLab PC a DOS-hoz, a vakok hagyományos eszköze
  • Újabb fejlődés: képernyőolvasó szoftverek a Windows használatához vakoknak
  • A Jaws képernyőolvasó program magyar nyelven
  • ECDL tanfolyam és vizsga vakoknak
  • Webmesterek figyelmébe: vakbarát honlapok készítése
  • "A vakok szeme": lapszkenner és karakterfelismerő program
  • Kevesek luxusa: a Braille-kijelzős számítógép, a beszélő noteszgép és a Braille nyomtató
  • Vak számítógéphasználók: a mai helyzet Magyarországon

A honlapon emellett hírek, érdekességek és rengeteg információ található a vak, mozgássérült és siket fiatalok társadalmi beilleszkedéséről. A honlap természetesen vakok számára is olvasható.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás