Az új Symbian 8.0 operációs rendszer a 3 GSM-en

forrás Prim Online, 2004. február 25. 21:50
A Symbian a cannes-i 3GSM világkongresszuson bemutatta operációs rendszerének legújabb, 8.0-s változatát, amely lehetővé teszi, hogy az okostelefonokat tervező mérnökök ezentúl egyetlen processzorra bízzák a kommunikációs és egyéb alkalmazások vezérlését.
A legtöbb mostani mobiltelefonban két külön csip szabályozza ezeket a funkciókat, ám a vásárlók egyre növekvő igénye a minél kisebb készülékek iránt arra sarkallta a tervezőket, hogy egyetlen processzorban integrálják azokat. Az utóbbi időben több gyártó, például a Texas Instruments vagy az Intel is kifejlesztett olyan mobiltelefonokba való, integrált processzorokat, amelyek egyszerre gondoskodnak a telefonos és a kiegészítő alkalmazások működtetéséről. A Symbian 8.0 operációs rendszer kompatibilis ezekkel a csipekkel, így a cég állítása szerint jelentősen csökkenti a szoftvert használó telefonok gyártási költségeit.

Az új szoftver ezenkívül támogatja az SDIO memóriabővítő alkalmazást, valamint egyéb, multimédia-használathoz kapcsolódó hardverbővítéséket, illetve számítógépes rendszerek mobiltelefonon keresztül történő távmenedzselését is lehetővé teszi. A Symbiant, amely a Cannes-ban zajló 3GSM világkongresszuson mutatta be az új szoftvert, a Nokia, az Ericsson, a Siemens és más mobilkészülék-gyártók alapították azzal a céllal, hogy alternatívát kínáljanak a piacot uraló Microsoft Windows Smartphone mobilszoftverrel szemben. A cég többségi tulajdonjoga nemrég a Nokia kezébe került.

Milkovits Gábor
Kulcsszavak: Symbian konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09