Time-archívum: 80 év történelme az interneten

forrás Prim Online, 2004. február 28. 10:08
A HP és a Time magazin digitális archívumot hoznak létre a magazin elindítása óta megjelent valamennyi lapszámból. Az online hírarchívumban az érdeklődő olvasók, tanárok és történészek részletesen olvashatnak az elmúlt 80 év világtörténelmét alakító valamennyi eseményről.
A digitális archívum fejlesztése egyedülálló a Time-hoz hasonló, nagy múltú kiadványok között, a tervezés, kiépítés és bevezetés a HP Digital Asset Management technológiája segítségével történik. A Time magazin egyesült államokbeli lapszámait egészen az 1923-as indulástól kezdve teljes terjedelemben tartalmazó archívum egyszerűen kezelhető, gazdag online információforrást biztosít a Time előfizetői és a többi érdeklődő számára.

A HP Digital Asset Management technológiát alkotó termékek, rendszerek és szolgáltatások a kiinduló anyagrögzítéstől kezdve a tartalom összeállításán keresztül a tárolásig, az archiválásig és a visszakeresésig, teljeskörűen támogatják a "rich media" tartalomkészítés és kezelés folyamatát.

A Time terjedelmes nyomtatott archívumának páratlan online kiterjesztéseként működő, áttörő jelentőségű digitális híradatbázis létrehozásában a HP Adaptive Enterprise (Alkalmazkodó Nagyvállalat) stratégiája is fontos szerepet játszik.

A Time digitális archiválási rendszerének kiépítése során a HP Adaptive Enterprise megoldásai - a HP OpenView Adaptive Management felügyeleti szoftver, ipari szabványos HP ProLiant szerverek, HP StorageWorks rendszerek, a HP Labs által kifejlesztett speciális szoftverek és professzionális HP-szolgáltatások - segítségével olvassák be, optimalizálják és mentik el a Time egyes számaiban található információkat.

Az archívum szöveges állományait teljes körűen kereshető formátumban is elérhetővé teszik majd a Time webhelyén, a time.com címen.

"Olvasóink körében óriási érdeklődést váltott ki a Time-archívum online elérésének lehetősége" - nyilatkozta Taylor C. Gray, a Time marketingügyekért felelős társkiadója. "Tekintve, hogy a Time papíralapú archívumából csupán néhány teljes példány létezik, ez a kezdeményezés jóval hozzáférhetőbbé teszi a nagyközönség számára a Time oldalain megjelenített történelmet. Az archívum egyedülálló kutatási lehetőséghez juttatja a szakembereket és az érdeklődőket, és meggyőződésem, hogy még értékesebbé teszi olvasóink szemében jelenlegi Time-előfizetésüket."

Az online archívum várhatóan májusban kezdi meg működését.

A HP Digital Asset Management megoldások olyan szórakoztatóipari és médiavállalatoknak, illetve egyéb szolgáltatóknak készültek, amelyeknek sokrétű tevékenysége a szöveges anyagok, képek, videó- és hangfelvételek készítésére, terjesztésére és kezelésére is kiterjed.

"Egyedülálló pozíciójából fakadóan a HP a digitalizálási és tartalomszállítási megoldások teljes skálájával el tudja látni partnereit" - mutatott rá Gary Elliott, a HP globális márkaépítésért és marketingkommunikációért felelős alelnöke. "A HP és a Time kapcsolata kitűnően példázza, miként tudják meglévő és leendő ügyfeleink a HP technikai innovációira és képességeire építve lenyűgöző termékekkel és maradandó élményekkel gazdagítani megcélzott közönségüket."

A kiadványkészítés, a filmgyártás és a televíziózás világának számos tartalomkészítője veszi igénybe a HP támogatását a digitális tartalomkészítés, -kezelés, -forgalmazás, valamint az ehhez kapcsolódó bevételtermelő és szolgáltatáskezelési folyamatok területén. A HP kábel- és műhold-technológiai, szórakoztatóipari és médiacsapatai számos rendszert és sokrétű szakértelmet bevetve dolgoznak a digitális médiaterjesztés gyakorlatának mind szélesebb körű meghonosításán, valamint a digitális tartalom biztonságos kezelésének és forgalmazásának megvalósításán.
Kulcsszavak: HP website újság

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59