Elektronikus aláírás már polgármestereknek is

forrás Prim Online, 2004. március 9. 14:01
A digitális önkormányzatiság megvalósításának egyik jelentős lépéseként a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a MÁV INFORMATIKA Kft. egy közös mintaprojekt megvalósításába kezdett. Ennek keretében első lépésben a TÖOSZ elnökségi tagjainak, és közel 50 polgármesternek biztosítják az elektronikus aláírás használatához szükséges szoftver-és hardver eszközöket, valamint az időbélyegzés szolgáltatást. Ezzel szeretnék az elektronikus aláírás technológiáját megismertetni az önkormányzatok vezetőivel, közelebb hozva ezáltal az elektronikus ügyintézés megvalósítását.

A TÖOSZ tavaly elindította "e-go" elnevezésű programját, melynek keretében március 9-én az önkormányzati döntéshozók és informatikai szakértők számára megrendezésre kerül az E-GO Konferencia és Kiállítás, melyen számos önkormányzati informatika területén tevékenykedő vállalat mutatkozik be. A TÖOSZ és a MÁV INFORMATIKA Kft. szakemberei technikai bemutatót tartanak és rövid előadás keretében ismertetik a résztvevőkkel a mintaprojektet.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás