Elkészültek Magyarország legnagyobb helyi időjárás aloldalai

forrás Prim Online, 2004. március 24. 22:45
Óránként frissülő, településszintű időjárási adatokat szolgáltat a /Hajdú/Borsod/Szabolcs Online.
Miután egyre szélsőségesebb időjárás szem- és fültanúi lehetünk az utóbbi években, egyre növekszik az igény arra, hogy a látogatók bármikor hozzájussanak a számukra fontos és egyben aktuális meteorológiai információkhoz. Nem ritka manapság a napról napra történő 10-15 Celsius-fokos hőmérséklet-ingadozás, a hirtelen jött havazás, záporok, szélvihar stb. Egy északkelet-magyarországi csapat elhatározta, hogy ennek megfelelően egy részletes, legalább óránként frissülő, helyi meteorológiai szolgáltatást hoz létre, súlyozottan Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket lefedve, de több mint húsz országos mérőállomással is.

Az ACCUWeather nevű egyesült államokbeli szolgáltató egyrészt egy nemzetközi adatbázis alapján, másrészről a XXI. század szatellites technológiáját felhasználva, valamint egy 75 meteorológusból álló csapattal dolgozik a portálra kerülő adatok és előrejelzések helyességén. (Referenciáik CNN, New York Times stb.) Olyan többletadatok is elérhetővé válnak a látogatók számára, amelyek korábban nem, úgymint érzett hőmérséklet, látótávolság, stb. - tájékoztatott Dunder Krisztián, az Inform Média Kft. Online portáljainak főszerkesztője.

A három időjárás-aloldalon huszonhárom északkeleti (Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Püspökladány, Berettyóújfalu, Derecske,Polgár, Edelény, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Putnok, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Kisvárda, Mátészalka, Nyíregyháza, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony ), valamint több mint húsz országos (köztük több üdülőváros és a Kékestető) település adatai találhatóak meg, mindegyik pontról óránként frissülő információkkal. Ezek: aktuális hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, szélerősség, szélirány, érzett hőmérséklet, harmatpont és nem utolsósorban a látótávolság. Megismerhető továbbá az időjárás jellege, minimum- és maximumértékek, négynapos előrejelzés és rövid szöveges előrejelzés. A hab a tortán a magyarországi hőtérkép és az Európára vetített műholdkép, amelyek naponta többször is frissülnek - ismertette a főszerkesztő.
Kulcsszavak: website

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09