Sony LIBRIe, a praktikus e-könyv olvasó

Milkovits Gábor, 2004. március 27. 16:46
A Sony, a Philips és az E-Ink közösen mutatták be az általuk kifejlesztett legelső kereskedelmi forgalomba szánt elektronikus könyv-olvasót, a Sony LIBRIe-t.

 

 

A készülékben lévő Philips gyártmányú papírszerű műanyag megjelenítő-hártya 170 pixel/inch (kb. 432 pixel/cm) felbontású, nyomtatott újságra emlékeztető fekete-fehér képet produkál, és csak a megjelenítés változtatásához van szüksége energiára. Így négy darab AAA alkáli elem segítségével több, mint 10.000 oldalt olvashatunk el akár ragyogó napsütésben, vagy éppen rosszul megvilágított környezetben is. A 800 x 600-as felbontású, 6"-es hártya a fekete-fehér végleteken kívül a szürke négy árnyalatát is képes megjeleníteni. Maga a LIBRIe egy könnyű, 190 grammos és 126 x 190 x 13 mm-es méretű hordozható készülék, 10 MB adattároló kapacitással. Ez körülbelül 500 teljes letöltött könyv tárolására teszi alkalmassá, memóriája azonban akár további 512 MB-tal bővíthető, memory stick PRO memóriakártya segítségével.

 

A korábbi e-könyv olvasó eszközök nem voltak túl népszerűek a fogyasztók körében, elsősorban a hagyományos nyomtatott szöveghez képest gyenge minőségű megjelenítés, és az ormótlan készülékek miatt. A Sony illetékese szerint a LIBRIe papírhoz hasonló képtisztaságú megjelenítőjével, valamint minimalizált súlyával és méretével valóban élvezhető és kényelmes használatot biztosít majd tulajdonosainak. A Philipsnél úgy nyilatkoztak, hogy az új elektronikus könyv-olvasó a zenehallgatási és egyéb multimédiás szórakozási szokásokat megváltoztató mobil alkalmazások után az újság-, és könyvolvasási szokásokat fogja gyökeresen átalakítani. A készülék áráról egyelőre nem nyilatkoztak, csupán annyi bizonyos, hogy április végétől lesz majd a boltokban.

Kulcsszavak: E Ink Philips e-book Sony

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Az új Mate 20 X az ötödik generációs hálózatokon is működni fog

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 19. 19:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás