Hangos könyvtár gyengén látóknak

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 30. 11:15
Egy amerikai honlapon közel tízezer kötet tölthető le legálisan a vakok és gyengén látók részére, anélkül hogy ez a gyakorlat szerzői jogi törvényekbe ütközne.

Érdekvédelmi szervezetek támogatják, hogy az Európai Unióban is bevezessék azt az amerikai gyakorlatot - adja hírül a magyar Humanitás folyóirat - mely szerint ingyen és legálisan tölthetők le az internetről az elektronikus formában feldolgozott könyvek.

Az Egyesült Államokban legális website működik, ahol az igazoltan gyengén látók, valamint az őket gondozó nonprofit szervezetek és iskolák legálisan cserélgethetnek irodalmi hanganyagokat illetve elektronikus könyveket. Így az egyre elterjedtebb szövegolvasó szoftvereknek köszönhetően könnyen hozzáférhetővé válik az elektronikus könyvek tartalma. Az amerikai honlapon (www.bookshare.org) már közel tízezer kötet tölthető le, köztük olyan sikerkönyv is, mint A gyűrűk ura.

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Itt a Microsoft Copilot

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 12:38

VueMinder Lite 2023.01

A magáncélra ingyenesen használható VueMinder Lite rengeteg extra funkcióval ellátott naptár és emlékeztető program, amely kiváló választás feladataink, találkozóink kezelésére.

2023. szeptember 24. 12:14

IsMyLcdOK 5.45

Ez az apró kis program különböző tesztek és vizsgálatok segítségével megmutatja az LCD monitorunkon található rossz pixeleket.

2023. szeptember 24. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59