Tematikus információs társadalmi oldalt indított az EU

Kiss Ádám Zoltán, 2004. március 30. 23:16
Az Information Society Portal néven megindított oldal azzal a feladattal jött létre, hogy témakörökbe rendezve elérhetővé tegye az EU polgárai számára az Unió IT állásfoglalásait, bel- és külpolitikáját.

Az oldal érdekessége, hogy először az EU weboldalai történetében kizárólag az Unióval kapcsolatos IT témákkal fog foglalkozni, de a fenntartó Európai Bizottság beleszólása nélkül. Ezzel a weboldal az “EUROPA 2nd Generation" program tesztelése is. Az Information Society Portal-on három kategória szerint helyezik el az anyagokat, lesznek témaköröket, politikai állásfoglalásokat, és kapcsolódó területeket felölelő információs források. A témaköröknél leginkább az életminőséggel, egészségüggyel, és a környezetvédelemmel kapcsolatos IT kérdéseket taglalják, míg a politikai oldalakon az alapvető elvi és szabályozási kérdésekről nyújtanak információkat. A kapcsolódó területek kategóriában például a kutatási projekteket lehet figyelemmel követni, akkor is, ha ezek csak az EU hozzájárulásával folynak külső intézetekben, tehát nem az Unió saját programjai. Az Information Society Portal az Európai Bizottság ma már részben magyarul is olvasható http://europa.eu.int oldalának részeként a http://europa.eu.int/information_society/index_en.htm címen érhető el.


Kulcsszavak: website EU

Samsung Galaxy S20 FE – Közönségkedvenc funkciók elérhető áron

A Samsung bemutatja a Galaxy S20 család legújabb tagját, a Galaxy S20 Fan Edition készüléket. Az okostelefon prémium megoldásokkal, tripla kamerával, új, izgalmas színárnyalatokban érkezik. A Galaxy S20 FE egy igazi csúcskészülék, amelyben megtalálhatók a Galaxy rajongók kedvenc funkciói. Az új kiadás az S20 telefonokhoz képest elérhető 249.990 forintos áron lesz kapható.

2020. szeptember 24. 19:35

Magyar–román együttműködés a Mozi+ helytelen korhatárbesorolása miatt

Nyertest hirdetett egy szegedi frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljáráson a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A magyar testület kezdeményezésére a román médiafelügyelet több mint félmillió forintnak megfelelő bírságot rótt ki a Mozi+ szolgáltatójára, amiért rossz korhatár-besorolással és időpontban adta le a Logant. A tanács módosította klasszifikációs ajánlását.

2020. szeptember 24. 17:53

BriskBard 2.1.0

A BriskBard több egyedi funkcióval ellátott ingyenes böngésző, amely többek között tartalmaz RSS olvasót, beépített FTP klienst, IRC Chat kiegészítőt, médialejátszót, e-mail klienst, amely támogatja a POP3, SMTP vagy IMAP protokollokat.

2020. szeptember 24. 16:26

MEmu 7.2.7

A MEmu egy ingyenes és gyors emulátor, mellyel androidos játékok futtathatók windowsos rendszereken (Windows Vista/7/8/10).

2020. szeptember 24. 16:24

A Razer szabadjára engedi vezeték nélküli zászlóshajó-termékflottáját

A Razer bejelentette az új Razer BlackShark V2 Pro, DeathAdder V2 Pro és BlackWidow V3 Pro termékek megjelenését, melyekkel a cég a legmodernebb játékteljesítményt, valamint teljes mozgásszabadságot nyújtó, csúcskategóriás, vezeték nélküli periféria-flottát hoz létre. A játékosok most már akadálytalanul, kábelek nélkül élvezhetik kedvenc játékaikat, mivel a Razer HyperSpeed vezeték nélküli technológia stabil és gyors kapcsolatot biztosít.

2020. szeptember 24. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás