Tematikus információs társadalmi oldalt indított az EU

Kiss Ádám Zoltán, 2004. március 30. 23:16
Az Information Society Portal néven megindított oldal azzal a feladattal jött létre, hogy témakörökbe rendezve elérhetővé tegye az EU polgárai számára az Unió IT állásfoglalásait, bel- és külpolitikáját.

Az oldal érdekessége, hogy először az EU weboldalai történetében kizárólag az Unióval kapcsolatos IT témákkal fog foglalkozni, de a fenntartó Európai Bizottság beleszólása nélkül. Ezzel a weboldal az “EUROPA 2nd Generation" program tesztelése is. Az Information Society Portal-on három kategória szerint helyezik el az anyagokat, lesznek témaköröket, politikai állásfoglalásokat, és kapcsolódó területeket felölelő információs források. A témaköröknél leginkább az életminőséggel, egészségüggyel, és a környezetvédelemmel kapcsolatos IT kérdéseket taglalják, míg a politikai oldalakon az alapvető elvi és szabályozási kérdésekről nyújtanak információkat. A kapcsolódó területek kategóriában például a kutatási projekteket lehet figyelemmel követni, akkor is, ha ezek csak az EU hozzájárulásával folynak külső intézetekben, tehát nem az Unió saját programjai. Az Information Society Portal az Európai Bizottság ma már részben magyarul is olvasható http://europa.eu.int oldalának részeként a http://europa.eu.int/information_society/index_en.htm címen érhető el.


Kulcsszavak: website EU

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Itt a Microsoft Copilot

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 12:38

VueMinder Lite 2023.01

A magáncélra ingyenesen használható VueMinder Lite rengeteg extra funkcióval ellátott naptár és emlékeztető program, amely kiváló választás feladataink, találkozóink kezelésére.

2023. szeptember 24. 12:14

IsMyLcdOK 5.45

Ez az apró kis program különböző tesztek és vizsgálatok segítségével megmutatja az LCD monitorunkon található rossz pixeleket.

2023. szeptember 24. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59