Kisegyházak és gyülekezetek is csatlakozhatnak az eMagyarország pontok hálózatához

forrás Prim Online, 2004. április 8. 17:48
Az informatikai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kisegyházak és gyülekezetek képviselőivel.
Az eMagyarország pontok hálózatához való csatlakozás állt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint a kisegyházak és gyülekezetek képviselői közötti mai tárgyalások középpontjában. A találkozón Kovács Kálmán elmondta, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) célja, hogy valamennyi magyar állampolgár számára esélyt kínáljon arra, hogy élhessen az internet által nyújtott lehetőségekkel. Ezt a célt szolgálják az eMagyarország pontok, melyek olyan, az egész országot lefedő hálózatot alkotnak, ahol ingyen vagy maximált áron, rendszeres nyitva tartással biztosítanak internet-hozzáférést valamennyi érdeklődő számára.

A miniszter elmondta, a kisegyházak és gyülekezetek számára is nyitott a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak az eMagyarország pontok hálózatába. Az eMagyarország pontok követelményrendszerének teljesítését vállaló valamennyi eurorégióban működő egyházi szervezetek számára az IHM lehetőséget biztosít átfogó megállapodás megkötésére, de bármely egyházi intézmény önállóan is indulhat a minisztérium által várhatóan a második félévben kiírt újabb eMagyarország pályázaton.

A kisegyházak és gyülekezetek örömmel fogadták az IHM kezdeményezését. A felek megállapodtak abban, hogy - a konkrét igények és lehetőségek felmérése után - május elején tovább folytatják a megkezdett tárgyalásokat annak érdekében, hogy a kisegyházak és gyülekezetek még az idén csatlakozni tudjanak az eMagyarország pontok hálózatához.
Kulcsszavak: vallás IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59