A RealNetworks európai online zenei szolgáltatás bevezetésére készül

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 9. 11:11
A RealNetworks internetes médiatársaság azt készíti elő, hogy egy éven belül elindítsa Európában is online zenei szolgáltatását, a "Rhapsody"-t - közölte a Financial Times Deutschlandnak adott interjújában Rob Glasersaid, a cég vezérigazgatója. A társaság két hete nyert pert a Microsofttal szemben, ami jelentős mértékben felgyorsíthatja médialejátszójának alkalmazását.
A letöltendő zenei anyagok eladása, amely már gyorsan növekvő üzletet jelent az Egyesült Államokban, hamarosan Európában is fontossá válhat, mert immár az európai hatóságok is megkezdték az illegális fájlcserélők letörését.

A változás kezdeti jelei már megjelentek, de az európai felhasználók között még erős az a vélekedés, hogy a zenének ingyenesnek kell lennie.

A vetélytársak, így az Apple Computer iTunes szolgáltatása és a valamikor a zenecserebere első számú fenegyerekének számító, ám új tulajdonosai révén jogszerű üzletként visszatért Napster is ebben az esztendőben tervezik az európai megjelenést.

Glaser szerint a legújabb verziójában csaknem valamennyi zenei formátum lejátszására képes RealNetworks Rhapsody nagy előnye, hogy az előfizetési díj ellenében korlátlan letöltést enged, és nem az egyes számok után számláz.

Glaser elmondta, hogy a RealNetworks tárgyalásokat kezdett a számítógépgyártókkal, mert az EU döntése a Microsoft korlátozásáról lehetőséget teremtett a vetélytársak számára. Jelenleg a Dell-lel és a Hewlett-Packard-dal folynak komoly megbeszélések.
Kulcsszavak: zene RealNetworks

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24