A RealNetworks európai online zenei szolgáltatás bevezetésére készül

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 9. 11:11
A RealNetworks internetes médiatársaság azt készíti elő, hogy egy éven belül elindítsa Európában is online zenei szolgáltatását, a "Rhapsody"-t - közölte a Financial Times Deutschlandnak adott interjújában Rob Glasersaid, a cég vezérigazgatója. A társaság két hete nyert pert a Microsofttal szemben, ami jelentős mértékben felgyorsíthatja médialejátszójának alkalmazását.
A letöltendő zenei anyagok eladása, amely már gyorsan növekvő üzletet jelent az Egyesült Államokban, hamarosan Európában is fontossá válhat, mert immár az európai hatóságok is megkezdték az illegális fájlcserélők letörését.

A változás kezdeti jelei már megjelentek, de az európai felhasználók között még erős az a vélekedés, hogy a zenének ingyenesnek kell lennie.

A vetélytársak, így az Apple Computer iTunes szolgáltatása és a valamikor a zenecserebere első számú fenegyerekének számító, ám új tulajdonosai révén jogszerű üzletként visszatért Napster is ebben az esztendőben tervezik az európai megjelenést.

Glaser szerint a legújabb verziójában csaknem valamennyi zenei formátum lejátszására képes RealNetworks Rhapsody nagy előnye, hogy az előfizetési díj ellenében korlátlan letöltést enged, és nem az egyes számok után számláz.

Glaser elmondta, hogy a RealNetworks tárgyalásokat kezdett a számítógépgyártókkal, mert az EU döntése a Microsoft korlátozásáról lehetőséget teremtett a vetélytársak számára. Jelenleg a Dell-lel és a Hewlett-Packard-dal folynak komoly megbeszélések.
Kulcsszavak: zene RealNetworks

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38