Veszélyes rés a RealPlayeren

Hűvös Imre, 2004. április 11. 09:15
A rést az RT3 betétprogramon (plug-in) találták. Segítségével egy támadó átveheti az uralmat a számítógép felett és ott rosszindulatú programokat futtathat. A veszély a RealPlayer 8, a RealOne Player, a RealOne Player v2 for Windows, a RealPlayer 10 Beta (csak az angol nyelvű) és a RealPlayer Enterprise használóit veszélyezteti.
A RealPlayer 10 Gold nem érintett, mondják a cégnél, mert az a telepítésnél kiiktatja ezt a betétet.

Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy rendszerint a Microsoft programjait támadják, más felhasználóknak sem árt az óvatosság, a Realnál februárban 3 rést találtak.

"Bár nem kaptunk hírt arról, hogy valaki valóban kárt szenvedett volna, és az ezzel a betéttel felszerelt lejátszók száma kicsi, minden veszélyforrást nagyon komolyan veszünk" - mondta, a CNet hírujság szerint, a cég honlapjára kitett közlemény.

Megnéztem: a honlapon nincs közlemény. Mivel a CNet igazában nincs okom kételkedni, megbízható hírforrás, a közlemény feltehetően igen rövid ideig lehetett ott. A történet leginkább a Mátyás király legendáriumába tartozó Okos lány "hoztam is meg nem is" esetére emlékeztet. Legyen meg a tisztesség is, de ne járassam le magam. A javítófolt azért eldugva ott van a Customer Support --> Security Updates alatt.
Kulcsszavak: RealNetworks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20