Szélessávú tartalomszolgáltatást indít az Axelero

forrás Prim Online, 2004. április 15. 11:08
A hazai internetes piacon elsőként indít szélessávú, strukturált tartalomszolgáltatást Magyarország piacvezető internetszolgáltatója, az Axelero Internet.

Az [origo] Play néven induló portál a szélessávon internetezők dinamikusan növekvő hazai táborának kínál ingyenes és fizetős online tartalmakat - videó, kép, zene és játék témákban. A kínálat folyamatosan bővülni fog, a tervek szerint már a közeljövőben is jelentős új szolgáltatások indulnak el. Az Axelero szerint a jogdíjas tartalmak biztonságos terjesztésében az online értékesítés is egy megfelelő megoldás, de a legalkalmasabb üzleti modellek kialakítása még folyamatban van - világszerte és Magyarországon egyaránt. Az Axelero jóvoltából az első szélessávú tartalomszolgáltatás a nemzetközi fejlesztésekkel közel egyidőben indul el Magyarországon.

Az [origo] Play által kínált tartalmak első nagy kategóriája a Videó. Ebben kapnak helyet a Reuters videó hírei, valamint egyéb naponta többször frissülő visszakereshető online külpolitikai és életmód hírek, sport - futball és más sportközvetítések. Szintén ide tartoznak a mozifilmek, ahol heti 7-8 mozifilm-előzetes, valamint az új filmekről készült riportok és háttéranyagok (pl. EPK Elektronik Press Kit) várják a nézőket. A televíziós csatornákkal kialakított együttműködések révén tévéadások is felkerülnek a weboldalra. És végül, de nem utolsósorban itt lesznek láthatók az [origo] már megszokott tévéműsorai, a ValóVilág és a Mindentudás Egyetemének előadásai.

A másik nagy kategória a Képek. Itt elsősorban a fotótár kínál praktikus és még kevéssé ismert lehetőséget: a felhasználók saját fotóikat helyezhetik el az interneten, amelyeket vagy egy meghatározott csoport, vagy bárki számára elérhetővé tehetnek. Az Axelero tervei szerint a közeljövőben a felhasználók a kamerával ellátott mobiltelefonjaikról közvetlenül is feltölthetik képeiket az oldalra. A fotótár mellett e kategóriában galériák, képernyőkímélők és számos más képekhez kapcsolódó tartalom várja az érdeklődőket.

A harmadik és egyben talán legjelentősebb kategória a Zene. Itt a Magyarországon egyedülálló interaktív online rádió mellett videoklipek játszhatók le. Induláskor a BMG és a Warner Music folyamatosan bővülő kínálata, de tárgyalások folynak mind az öt nagy kiadóval (a fenti kettőn kívül az EMI-jal, a SONY Music-kal és a Universal-al) további klipek sugárzásáról is. Az újonnan induló online rádión az [origo] Play interaktív jellegének köszönhetően a zeneszámokat átugrani, a zenét pontozni lehet, így a rádió a számokat egyre inkább testre szabva, a saját rangsorolás szerint súlyozva sugározza. Magyarul az első online rádió a regisztrált felhasználók zenei ízlését rövid idő alatt "megtanulja" és annak megfelelő zenét sugároz.

A tervek szerint ugyanitt hamarosan útjára indul Magyarország első online Zeneáruháza is, ahol zeneszámok, vagy teljes albumok lesznek megvásárolhatók kiadónként és a vásárlási forma módjától függően változó áron. A szolgáltatás várhatóan 1 hónapon belül elindul.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09