Egy hajóban evezünk

forrás Prim Online, 2004. április 16. 22:36
Egy hajóban evez a kormányzat és a gazdaság - derült ki a Médiahajótól most először különvált pénteki Internethajó rendezvényen, amelyen - a hagyományoknak megfelelően - a kormányzat, az informatikai szakma és média képviselői konzultáltak aktuális kérdésekről az unióba lépés előestéjén.
A "közös hajó" kiderült Baja Ferenc előadásából is, aki hangsúlyozta, hogy kormányzatnak át kell vennie a modern vállalatirányítás számos módszerét. Némi "önkritikával" illette az e-kormányzat pillanatnyi állapotát, amely egyelőre nem kínálja fel az alapvető szolgáltatásokat, mint például az adóbevallás, a személyi iratok vagy az építési engedélyek beszerzése és hasonlók. "Az e-kormányzat kialakítása nem lehet öncélú, nincsenek milliárdjaink olyan kormányzati szolgáltatások kifejlesztésére, amit az emberek nem használnak" - mondta az Európa Internethajón az államtitkár.

A nap érdekes szakmai előadásai közül kiemelnénk még Magyar Bálint oktatási miniszter gondolatait a digitális írástudásról. A kommunikációs képességek fejlesztéseének szükségessége szerencsére együtt jár az infokommunikációs technológiák rohamos fejlődésével, és ez mind a tanulók, mind a tanárok munkáját megkönnyíti.Magyar Bálint itt jelentette be, hogy az úgynevezett Sulinet digitális tudásbázis első eredményeivel már a következő tanévben találkozhatunk: 2004. szeptemberétől a felső évfolyamok közismereti tantárgyai hozzáférhetővé válnak az interneten keresztül.

Az Európával immár közös hajóban evező ország informatikai kérdéseiről az áprilisi párbeszéd nem ért véget a hajón: a jövő héten - szerdán, csütörtökön - a kétnapos visegrádi IT2004 konferencián feltehetően részben ugyanazok folytatják a tanácskozást, azt követően egy héttel pedig a vállalati informatikusok két napos konferenciája következik Balatonkenesén.
Kulcsszavak: médiahajó Internethajó

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás