Vállalatirányítás távolból

forrás Prim Online, 2004. április 21. 12:09
Ma már egy kis vagy középvállalati menedzser számára sem utópia, hogy akkor is teljesen átláthatja cége üzleti tevékenységét, amikor távol van irodájától. Az értékesítéssel foglalkozó szakemberek pedig minden olyan információhoz könnyen hozzáférhetnek, amire szükségük lehet, amikor ügyfeleiknél tárgyalnak. Mindezt a kis- és középvállalati igényeknek kifejlesztett szoftver, az úgynevezett SAP Business One csomag második félévben megjelenő, Sybase-es változata a teszi majd lehetővé.

Dinnyés Ferenc, a Sybase Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy egy, az SAP-val kötött megállapodás értelmében Sybase adatbázis-kezelő támogatja az új számítógépes csomagot, amivel a pénzintézeti és telekommunikációs iparágban jelen levő szoftvervilágcég a kis- és középvállalati szférában is nyitni kíván. A SAP Business One csomagot az SAP az 5-250 alkalmazottat foglalkoztató cégek számára kínálja. Az új, Sybase-es változat nagy előnye, hogy egyedülálló módon bármikor hozzáférhetővé teszi a vállalati adatokat, akkor és ott, ahol arra éppen szükség van. A rendszer működése független attól, hogy vezetékes, nyilvános vezeték nélküli vagy úgynevezett Wi-Fi hálózaton kívánják továbbítani az adatokat. Az offline adatelérés pedig minimálisra csökkenti a hálózaton átküldendő adatmennyiséget, jelentősen mérsékelve ezzel a költségeket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05