Jövőre minden felsőoktatási intézményben lesz e-Magyarország klub

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 7. 10:20
Eddig 12 számítógépes e-Magyarország klub nyílt meg a hazai egyetemeken és főiskolákon, további 25 pedig év végéig kezdi meg működését - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön Nyíregyházán.
"A jövő év közepére valamennyi felsőoktatási intézményben lesz klub, létrejönnek az úgynevezett online közösségek az információs társadalom és kultúra kialakítására, elterjesztésére" - közölte a tárca vezetője a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol átadta a helyi főiskola klubját.

Kovács Kálmán az avatás előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy a határon túli magyar lakta területeken szintén létrehoznak informatikai klubokat a minisztérium támogatásával, így Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Délvidéken is.

A miniszter az e-Magyarország programot sikeresnek nevezte, kiemelve: Magyarország minden településén lesz majd informatikai pont, ahol bárkinek módja nyílik az informatikai tudás elsajátítására és használatára.

Hangsúlyozta: a program révén tavaly négyszeresére bővült a legkorszerűbb, széles sávú hálózat, melynek kialakítását a kistelepüléseken 1,5 milliárd forinttal támogatta a tárca.

"Számos önkormányzat, 83 postahivatal, gyermek- és szociális otthonok, iskolák, kultúrházak, 400 teleház és 300 egyházi szervezet pályázott sikerrel eddig az e-Magyarország pont létesítésére" - mondta Kovács Kálmán.

Hozzátette: további 1500-2000 információs hely kialakítására már megfogalmazódott az igény a települések részéről.

A miniszter a határon túli informatikai fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, hogy a tárca 2002-es megalakulása óta 832 millió forintot fordított erre a célra.

Az összeg 42 százalékát a Magyarországgal együtt az Európai Unió tagjává vált Szlovákia felvidéki területe kapta.

A számítógépes tudás elsajátítására az iskolák tanulóinak tavaly ifjúsági táborokat is szervezett a minisztérium, s a részt vett 1300 diák közül 300 határon túli fiatal volt.

Az idén 11 tábort szerveznek, hármat a határokon túl, Erdélyben, Kárpátalján és Délvidéken, együttesen 4000 tanulónak teszik lehetővé a informatikai ismeretszerzést.
Kulcsszavak: felsőoktatás IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38