WiFi az A38 hajón

forrás Prim Online, 2004. május 7. 21:44
Az A38 hajón ingyenesen használható WiFi kapcsolatot építettek ki az étterem területén.
Mivel a XXI. század egyik fő technológiai kihívása a felhasználók helytől és időtől független kiszolgálása megfelelő sebességű, vezeték nélküli kommunikációs megoldásokkal, így a hajó "legénysége" lehetővé tette a vendégek számára az ingyenes, kötöttségek nélküli internetcsatlakozást. Az étterem területén kiépítették az ingyenesen használható Wifi kapcsolatot, illetve az Orr Bárban található internetkávézó használata is díjmentes.

Miért ingyenes a Wifi? Hazánkban is növekszik azon helyeknek a száma, ahol Wifi képes eszközzel bárki számára elérhető a világháló. Az A38 hajó is egy ilyen ún. hotspottá vált a megfelelő technikai háttér kiépítése során. A Wifi az IEEE 802.11b nevű szabvány közérthető elnevezése. Működési elve hasonló a közismert, számos eszközbe beépített Bluetooth kommunikációhoz, amely segítségével néhány méteres körzeten belül kapcsolat teremthető az erre alkalmas eszközök között (pl. mobiltelefon – headset). A Wifi leendő sikereinek egyik lehetséges oka, hogy az ingyenesen használható frekvenciatartományban működik, így használatáért nem kell licencdíjat fizetni. Ezenkívül viszonylag olcsó eszközök segítségével nagy sebességű (maximum 11 Megabit/sec), főleg beltéri használatra alkalmas vezeték nélküli hálózat alakítható ki. Hatósugara zárt térben 30-90 méter közé tehető. A drótnélküli csatlakozási pontot a HuWiCo (Hungarian Wireless Community) nonprofit egyesület építette ki. Az egyesület célja, hogy a más országokban már igen széles körben elterjedt vezeték nélküli technológiákat ismertesse és népszerűsítse hazánkban.

  • Az A38 hajó a kulturális élet kihívásainak nagy sikerrel felel meg immáron egy éve. A legmodernebb hangtechnika és a lehető legkörültekintőbb akusztikai tervezés biztosítja az egyik legkiválóbb hangminőséget. A zenei rendezvényeken kívül az A38 irodalmi, képzőművészeti és filmes programoknak is otthont ad, valamint lehetőséget nyújt viták, eszmecserék megrendezésére, illetve kísérletezésre és oktatásra is. A hajó érdekes, jól felszerelt termei könnyen átalakíthatók különböző vállalati rendezvények, estélyek vagy nagy szabású baráti összejövetelek számára. A hajó építészeti adottságainak és környezetének köszönhetően izgalmas helyszín lehet filmek, televíziós műsorok és reklámfilmek forgatásához. Az étterem jól felszerelt konyhája minden igényt kielégítő catering szolgáltatást nyújt a fedélzeten.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09