NHH: működik a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjének Hivatala

Kovács Attila, 2004. május 10. 12:45
Az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) május 10-én tartott sajtótájékoztatóján bemutatkozott a hatóság új jogintézményét vezető személy, Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője. A 36 éves szociológus szakember ezt megelőzően az Elender Rt. tanácsadójaként tevékenykedett. Pataki Dániel, az NHH elnöke az új jogintézményről elmondta, az két fő feladatot lát el az elektronikus hírközlési törvény szellemében: a fogyasztói panaszokat kezeli, "becsatornázza", illetve tájékoztat, információkat szolgáltat a fogyasztók felé.

Juhász Károly szerint az általa vezetett, jelenleg hat fős hivatal célja elsősorban nem jogalkalmazói, hanem piacformálási feladatok ellátása, az egyedi problémák csokorba szedése, a legjobb megoldás megkeresése. Ehhez és a preventív feladatok megoldásához, adatelemzéshez, kutatásokhoz külső erőforrásokat is igénybe kívánnak venni. Az első komoly bejelentést máris megkapták, ez a betárcsázós internettel, illetve modemekkel, a kéretlen nagy távolságú nemzetközi internet célú hívásokkal, és az annak megelőzését szolgáló nemzetközi híváskódolások kérési lehetőségével kapcsolatos. Tervei szerint nemsokára (megjelenési időpont meghatározása nélkül) a hazai mobiltelefon szolgáltatások összehasonlító díjtáblázatával is megjelenik az új hivatal. A postai panaszok bejelentése, kivizsgálása és lehetőség szerinti megoldása is ezentúl az NHH-ban Juhász Károlyhoz, illetve hivatalához tartozik. A Versenyhivatallal (GVH) és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel (FVF) is szoros a munkakapcsolat, a panaszok továbbítása, illetve onnan való fogadása is lehetséges - mondta Juhász Károly.

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjének Hivatala (HFJKH) közvetlenül elérhető telefonon, faxon és/vagy e-mail segítségével. Minden bejelentett panaszt kivizsgálnak és (kötelező határidő nélkül) írásban adnak választ. Az elérhetőségek: Telefon: 4577-141; Fax: 4577-105; Mail: hfjkh@nhh.hu

Kulcsszavak: jog NHH

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Megérkezett Magyarországra a HUAWEI Mate 50 Pro

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők.  Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést. 

2022. december 5. 12:38

Eljött a mobil korszak: ezek a legfontosabb mobilalkalmazás-tesztelési trendek

Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is, a felhasználók azonban mára jobban kedvelik a mobilalkalmazásokat, mint a mobil weboldalakat. A hiba azonban azonnali piacvesztést okozhat, ezért érdemes alaposan tesztelni – áll a Deloitte tanulmányában.

2022. december 5. 11:19

Közösségi befektetéssel robban be Európába az egyedülálló magyar applikáció

Új fejezet nyílik a horgászoknak készített mobil applikáció, a Fishinda történetében, amelynek most bárki részese lehet. Az egyre népszerűbb, Kovács Attila és Pásztor Viktor alapítók által útjára indított alkalmazás komplex funkciókkal – köztük egyedülálló online piactérrel – töretlenül igyekszik kiszolgálni a 700 ezer hazai és több millió európai horgászt. 

2022. november 30. 09:56

Különleges műholdas telefont alkot a Bullitt és a MediaTek

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál*.

2022. november 29. 17:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55