Együttműködést tervez az SAP és a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 14. 09:00
Az amerikai Microsoft és a német SAP bejelentették azt a tervüket, hogy szorosabban kívánnak együttműködni termékeik fejlesztésében és az internet elérésének egyszerűsítésében.
A két szoftveróriás, amelyek saját területükön piacvezetőnek számítanak, és a különböző területeken versenyeznek, illetve együttműködnek egymással, megállapodásukat válasznak szánták arra a kihívásra, hogy a felhasználók a számítógépes rendszerek közötti jobb és olcsóbb kölcsönös kapcsolatokat igénylik.

Az SAP - termelési és adminisztrációs folyamatokat segítő - rendszereinek egy jó része jelenleg is a Microsoft által kifejlesztett Windows operációs rendszeren fut.

A két vállalat most abban egyezett meg, hogy az SAP támogatni fogja azt a technológiát, amit a Microsoft használ a .NET termékekben - annak érdekében, hogy jobb legyen a kölcsönös működtethetőség, amikor az SAP szoftvereit az interneten keresztül használják.

Az SAP és a Microsoft együttműködik majd abban is, hogy könnyebbé tegyék az SAP rendszerek használatát a Microsoft Office alkalmazott szoftvereivel, például az Excel táblázatkezelővel, valamint az olyan kisebb számítástechnikai készülékekkel, mint a Microsoft Windows alapú zsebszámítógépek.

A SAP továbbá támogatást nyújt majd a Microsoft programozóinak ahhoz, hogy olyan szoftvert fejleszthessenek ki, amely képes dolgozni az SAP rendszereivel.

A két cég - szövetségük részeként - számos technológiájuk keresztlicencelésében is megállapodott.
Kulcsszavak: Microsoft SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08