VT-Soft - A működés biztonsága

Fekete Gizella, 2004. május 20. 16:03
A VT-Soft Kft. május 20-ai születésnapi partiján a cég történetéről és legutóbbi eredményeiről, többek között legújabb fejlesztésének, az EMMA (Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis) szoftverének indításáról, eHR és önkiszolgáló kafetéria moduljairól és önkormányzati rendszerének az IHM pályázatán elért sikereiről számolt be Igaz Gábor ügyvezető igazgató.
A 15. születésnapját ünneplő, a Videoton Holding Rt. többségi tulajdonában lévő VT-Soft Kft.-t 1989-ben a Videoton Számítástechnikai Gyár vevőszolgálati mérnökei, a Videoton és német szakmai befektetők alapították. A jelenleg 85 fős, teljes egészében magyar tulajdonú társaság az idén 1,2 milliárdos bevételre számít, amelynek alapjául az IHM pályázatokon a CORSO önkormányzati gazdálkodási rendszerrel nyert megbízások és az MBS Navision vállalatirányítási rendszer iránti kereslet 2004. évi bővülése szolgálnak.

A humán ügyviteli (OPUS programcsalád: tb, bér- munkaügy, HR szoftver és szolgáltatás), rendszermenedzsment és informatikai biztonsági, önkormányzati gazdálkodási, integrált vállalatirányítási rendszerek szakterületekre specializálódott cég felhasználói között minisztériumok, központi intézmények is találhatók, közülük nem egy, a vállalat megbízhatóságát értékelve, kormányzati ciklusokon átívelően is hűséges megrendelőjük. Az állandóan változó viszonyok között is évről évre nyereségesen működő társaság stabil gazdálkodását a piacképes termékek és szolgáltatások biztosítják. A cég teljesítményében a fedezeti arány javulása az évről-évre nagyobb hányadot képviselő magas szolgáltatástartalmú projekteknek köszönhető (szolgáltatások részaránya a 2003-as árbevételből 76%, szoftveré 24%).

Ezer feletti ügyfelük között a versenyszféra szereplői és a költségvetési intézmények szinte teljes skálája, köztük az Adidas Budapest Kft., a Bakony Erőmű Rt.., a Belügyminisztérium, a Philip Morris Magyarország Kft., a Raiffeisen Bank Rt.., illetve a Wallis Csoport, megtalálható.

Hazai szakmai partnereik a legnagyobb informatikai cégek, a BMC Software, a Computer Associates, a HP Magyarország, az IBM Magyarország, Microsoft Magyarország, a SYBASE Magyarország és az Oracle Hungary.

A rendezvényen legújabb fejlesztéseiket, illetve eredményeiket is bemutatták.

EMMA

A tb-ellátások terén szaktekintélynek számító cég társadalombiztosítási kérdésekben való jártasságának köszönhetően magyarázza, hogy a HP alvállalkozójaként megbízást kaptak az EMMA (Első Magyar Munkaügyi Adatbázis) szoftverének elkészítésére. A szoros ütemesésben, négy hónap alatt elkészült munkát követően, 2004. május 1-jén teljes terhelés mellett elindult az első interaktív ügyintézésre alkalmas e-kormányzati rendszer.

A fejlesztés a BEA cég piacvezető Weblogic alkalmazászerverére alapulva Javában folyt. A rendszernek számos biztonsági elvárásnak kell megfelelnie, mind informatikai biztonsági, mind adatvédelmi szempontból, hiszen a Foglakoztatási Hivatal 1500 munkatársán kívül gyakorlatilag minden magyar munkavállaló és munkaadó kaphat a rendszerhez interneten keresztüli hozzáférést.

Figyelni kellett a jogi háttér változására is, hiszen a rendszer működését szabályzó rendeletek és jogszabályok egy része csak az "éles indulás" előtti hetekben látott napvilágot.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Foglalkoztatási Hivatal igényeit egyeztetve a VT-Soft Kft.-nek egy olyan rendszert sikerült átadnia, amely az első héten, teljes terhelés mellett is - 13.000 munkaviszony bejelentést és 8000 regisztrációs kérelmet feldolgozva - üzembiztosan működött.

OPUS

A VT-Soft OPUS HR megoldásának tudásbázis alapú szakértői rendszere, a Társadalombiztosítási modul a bemenő adatok ismeretében maga állapítja meg az adott ellátás jogosultságát és kezdeményezi annak kifizetését, vagy visszavonását. a rendszerbe programozott aktuális és kapcsolódó jogszabályok összességéből álló tudásbázis, a maga nemében egyedülálló a piacon. A cég fejlesztői ma már az OPUS EMMA interfészen dolgoznak. A hamarosan elkészülő, önállóan is használható program az OPUS Humán modulba építve azoknak a vállalkozásoknak kínál nagy segítséget, ahol jelentős a munkaerőmozgás.

Az EU-csatlakozással összefüggésben fokozott érdeklődéssel kísért új fejlesztésük két speciális humán informatikai modul, az eHR, illetve az önkiszolgáló kafetéria. Ezeket a szoftvereket használva a dolgozók betekinthetnek és bizonyos feltételek mellett módosíthatják a róluk tárolt adatokat, vagy akár tetszőlegesen kialakíthatják saját béren kívüli juttatási csomagjukat.

CORSO

Sikeres volt CORSO önkormányzati gazdálkodási rendszerük az IHM Önkormányzati informatikai rendszerek bevezetésének, terjesztésének és továbbfejlesztésének támogatására kiírt ITP-17 pályázatán Kapuvár, Marcali, Pécel, Simontornya, Sümeg és Szentgotthárd városa a VT-Soft Kft. saját fejlesztésű CORSO rendszerének bevezetésére nyert támogatást. A 2003. szeptemberétől már a rendszert működtető Csorna segítséget nyújt a társpályázó önkormányzatoknak a referenciarendszer átvételéhez és bevezetéséhez.

A CORSO már korábban bevezetett funkcionalitásának bővítésére nyert vissza nem térítendő forrást Kalocsa, Esztergom és Hajdúszoboszló. Ez utóbbi városban a pályázati támogatásból portál és SMS rendszert állítanak munkába a lakosság és a vállalkozói kör közhasznú és közérdekű információkkal való kiszolgálására.

A helyi közigazgatás modernizálása az Európai Unió regionális fejlesztési programjában is kiemelt helyet foglal el, ennek keretében az e-önkormányzatok alapjait teremti meg a CORSO információs rendszer bevezetése a városi önkormányzatoknál.

A CORSO eddigi alkalmazása során már bizonyított:a, hogy gyorsítja a belső kommunikációt, biztosítja az ügyfelek, vezetők és munkatársak információval való ellátását, csökkenti a pénzügyi dolgozók leterheltségét és javítja az adatszolgáltatások minőségét. A rendszer ismeri és segíti a mindenkori jogszabályok szerinti ügymenetet, a jogszabályi változások gyors lekövetését.

Navision

A jövedéki adóztatás országspecifikus, a VT-Soft által MBS Navision alapon kifejlesztett jövedéki modul átfogó megoldásként lehetővé teszi a magyar közép és kisvállalati szektor számára a jövedéki szabályozás teljes vertikumának - azaz a jövedéki termelés, adóraktár, vámraktári folyamatok, zárjegynyilvántartás, termékmérleg, stb. - leképezését az elektronikus vállalati adminisztrációban. A jövedéki modul természetesen már kezeli a 2004. júniustól érvénybe lépő jogszabályi változásokat.

A Navision rendszerhez fejlesztett automatikus rendelési rendszer, az EDI modul a beállított készletszintek elérésekor elindítja a társvállalatok közötti beszerzési folyamatot, a kereskedelmi, adminisztrációs, szállítmányozási dokumentációk papírmentes, számítógépek közötti, nemzetközi szabványoknak megfelelő elektronikus cseréjét.

Az EDI rendszerek lehetővé teszik, hogy az egyes partnerek, partnerhálózatok egymás közötti üzleti kommunikációja, üzleti döntéseik egy része előre meghatározott paraméterek alapján, automatikus rendszerben történjen.
A VT-Soft Kft. EDI alapú megoldása az MBS Navision rendszereket üzemeltető vállalatok számára is elérhetővé teszi az EDI nyújtotta előnyöket. A saját fejlesztésű MBS Navision alapú EDI modul alacsony beruházási és üzemeltetési költségű, és a 4-8 hetes bevezetési projektet követően zökkenőmentes átállást biztosít.
Kulcsszavak: VT-Soft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05