Miniszteri honlap az információ-szabadságról

forrás Prim Online, 2004. június 2. 18:31
Az informatikai miniszter, Kovács Kálmán, és államtitkára, Csepeli György együtt mutatták be szerda este az információ-szabadság témáját körüljáró honlapjukat, amelyet mostantól a http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/ webcímen bárki megtekinthet.
Az IHM új alsite-ján tanulmányokon és különféle véleményeken keresztül közelíthetnek az érdeklődők az információ-szabadság kérdésköréhez. Hogy mi az információ-szabadság, arról nyilvánvalóan másként vélekedik az adatvédelmi biztos, másként egy liberális politikus, és megint másként az ügyvéd. Kovács Kálmán beköszöntője szerint éppen a közös gondolkodás, a vélemények szabadsága az, amely az információ-szabadság egyik alappillére lehet. Ezen túlmenően persze pillér minden olyan vívmány, amely lehetőséget teremt az információ-szabadság érvényesülésére, lehetőséget teremt az információhoz való hozzájutáshoz: "Az eMagyarország pontokon keresztül létrejött az a hálózat, amely az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel, internet kávézókkal együttműködve lehetőséget ad arra, hogy mindenki gyakorolhassa az információhoz való hozzáférés alkotmányos szabadságjogát." - mondta a miniszter. "Esélyt teremt azok számára is, akik sem otthon, sem munkahelyükön nem férnek hozzá a világhálóhoz. Ez a talapzata az információ szabadság térhódításának. Az információszabadság honlap pedig azért jött létre, hogy ennek a szabadságnak a minőségéről gondolkodjunk együtt."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elkészített egy Országgyűlési Határozattervezetet az információszabadságról, amely szintén olvasható a honlapon: http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/hatarozattervezet/. A határozattervezet azt célozza, hogy az állam legyén minél jobban átlátható, az állampolgár személyes információi pedig védettek legyenek.

Magyarországra jön a NASCAR?

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án. 

2023. június 1. 19:55

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

A Hiventures befektetésével tör közép-európai babérokra a Greenstic

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 16:09

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

A fiatalok körében egyre népszerűbb Nokia 2660 Flip mostantól több színben is elérhető

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 1. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39