Miniszteri honlap az információ-szabadságról

forrás Prim Online, 2004. június 2. 18:31
Az informatikai miniszter, Kovács Kálmán, és államtitkára, Csepeli György együtt mutatták be szerda este az információ-szabadság témáját körüljáró honlapjukat, amelyet mostantól a http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/ webcímen bárki megtekinthet.
Az IHM új alsite-ján tanulmányokon és különféle véleményeken keresztül közelíthetnek az érdeklődők az információ-szabadság kérdésköréhez. Hogy mi az információ-szabadság, arról nyilvánvalóan másként vélekedik az adatvédelmi biztos, másként egy liberális politikus, és megint másként az ügyvéd. Kovács Kálmán beköszöntője szerint éppen a közös gondolkodás, a vélemények szabadsága az, amely az információ-szabadság egyik alappillére lehet. Ezen túlmenően persze pillér minden olyan vívmány, amely lehetőséget teremt az információ-szabadság érvényesülésére, lehetőséget teremt az információhoz való hozzájutáshoz: "Az eMagyarország pontokon keresztül létrejött az a hálózat, amely az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel, internet kávézókkal együttműködve lehetőséget ad arra, hogy mindenki gyakorolhassa az információhoz való hozzáférés alkotmányos szabadságjogát." - mondta a miniszter. "Esélyt teremt azok számára is, akik sem otthon, sem munkahelyükön nem férnek hozzá a világhálóhoz. Ez a talapzata az információ szabadság térhódításának. Az információszabadság honlap pedig azért jött létre, hogy ennek a szabadságnak a minőségéről gondolkodjunk együtt."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elkészített egy Országgyűlési Határozattervezetet az információszabadságról, amely szintén olvasható a honlapon: http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/hatarozattervezet/. A határozattervezet azt célozza, hogy az állam legyén minél jobban átlátható, az állampolgár személyes információi pedig védettek legyenek.

Gyermekvasút – a kulisszák mögött

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

2020. január 24. 12:49

Alternate File Move 2.120

Egyszerű, de hasznos program mappák gyors összehasonlítására (méret, dátum, vagy tartalom szerint) és szinkronizálására.

2020. január 24. 11:52

Alternate EXE Packer 2.340

Az alternatív EXE Packer egy egyszerűen használható program, melynek célja az EXE és a DLL fájlok tömörítése, így azok kevesebb helyet foglalnak el a merevlemezen. A fájlok tömörítéséhez 12 különböző szint közül választhatunk. A program képes biztonsági mentéseket is készíteni a tömörítendő fájlokról.

2020. január 24. 11:39

A munkahely elhelyezkedése a legfontosabb, amikor állást keresünk

Hogyan befolyásolja az álláskeresésünket és munkahely választásunkat a lakhelyünk? A Profession.hu friss felmérésének válaszadóinak 69,4 százalékával előfordult már, hogy csak azért nem jelentkeztek egy állásra, mert hosszú időt vett volna igénybe az ingázás a munkahely és az otthonuk között. Az állásportál most egy szerencsés álláskereső rezsijét és lakbérét egy teljes évre átvállalja egy budapesti új építésű társasházban, így segítve a könnyebb elhelyezkedést.  

2020. január 24. 11:10

Ezek 2020 legjobban várt csúcsmobiljai

Leginkább az 5G-nek köszönhetően nagy változások küszöbén áll 2020-ban az okostelefonos piac, a gyártók pedig kivétel nélkül felkészültek arra, hogy alkalmazkodjanak az aktuális trendekhez és igényekhez. Ennek megfelelően már nemcsak a csúcskategóriában, hanem az olcsóbb készülékek között is megjelenhetnek az első olyan okostelefonok, melyek támogatják az új technológiát, noha a szegmens legjobban várt eszközeit ezért természetesen a zászlóshajók között találhatjuk. Hogy melyek lesznek az előttünk álló hónapok legjobban várt csúcsmobiljai? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

2020. január 24. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás