Miniszteri honlap az információ-szabadságról

forrás Prim Online, 2004. június 2. 18:31
Az informatikai miniszter, Kovács Kálmán, és államtitkára, Csepeli György együtt mutatták be szerda este az információ-szabadság témáját körüljáró honlapjukat, amelyet mostantól a http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/ webcímen bárki megtekinthet.
Az IHM új alsite-ján tanulmányokon és különféle véleményeken keresztül közelíthetnek az érdeklődők az információ-szabadság kérdésköréhez. Hogy mi az információ-szabadság, arról nyilvánvalóan másként vélekedik az adatvédelmi biztos, másként egy liberális politikus, és megint másként az ügyvéd. Kovács Kálmán beköszöntője szerint éppen a közös gondolkodás, a vélemények szabadsága az, amely az információ-szabadság egyik alappillére lehet. Ezen túlmenően persze pillér minden olyan vívmány, amely lehetőséget teremt az információ-szabadság érvényesülésére, lehetőséget teremt az információhoz való hozzájutáshoz: "Az eMagyarország pontokon keresztül létrejött az a hálózat, amely az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel, internet kávézókkal együttműködve lehetőséget ad arra, hogy mindenki gyakorolhassa az információhoz való hozzáférés alkotmányos szabadságjogát." - mondta a miniszter. "Esélyt teremt azok számára is, akik sem otthon, sem munkahelyükön nem férnek hozzá a világhálóhoz. Ez a talapzata az információ szabadság térhódításának. Az információszabadság honlap pedig azért jött létre, hogy ennek a szabadságnak a minőségéről gondolkodjunk együtt."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elkészített egy Országgyűlési Határozattervezetet az információszabadságról, amely szintén olvasható a honlapon: http://www.ihm.gov.hu/informacioszabadsag/hatarozattervezet/. A határozattervezet azt célozza, hogy az állam legyén minél jobban átlátható, az állampolgár személyes információi pedig védettek legyenek.

Lezárult az e-sport versenyszezon

Véget értek a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második évadának küzdelmei. A 2019/2020-as évad 8 versenyszámában összesen 7696 játékos- és 802 csapatnevezés érkezett. A bajnokság 410 órányi online közvetítései 720 ezer nézőt vonzottak és 1,3 millió élő megtekintést generáltak a versenyidőszakban.

2020. augusztus 6. 18:20

Megérkezett a Galaxy Watch3 okosóra és a Galaxy Buds Live fülhallgató

A Samsung a Galaxy Unpacked eseményen mutatta be a Galaxy Watch3 okosórát és a Galaxy Buds Live fülhallgatót. Az új generációs Galaxy Watch3 okosóra az időtlen formatervezést és a továbbfejlesztett egészségügyi és fitnesz funkciókat hozza el egy prémium eszközben. A Galaxy Buds Live stílusos és ergonomikus kialakításával, valamint kiemelkedő hangminőségével alakítja át a fülhallgatók világát.

2020. augusztus 6. 16:34

Szakértők a várható trendekről: milyen lesz a jövő irodája?

A Profession.hu nyári felmérésének eredményei szerint a hazai cégvezetők több mint fele úgy tapasztalta, alkalmazottai ugyanúgy teljesítettek otthonról dolgozva, mint korábban az irodában, 18 százalékuk szerint javított a vállalat hatékonyságán a home office. Így jogosan merül fel a kérdés: szükség van még egyáltalán irodákra? Ha igen, akkor milyenekre? Átalakuló munkaterek, újraértelmezett közösségi élet, agilis irodák – a Profession.hu összegyűjtötte a várható trendeket.

2020. augusztus 6. 14:58

Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy Note20 széria készülékei

A Samsung most bejelentett legújabb csúcskészülékei, a Samsung Galaxy Note20 és a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G már előrendelhetők online a Telenornál.

2020. augusztus 6. 13:41

Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy Note20 széria készülékei

A Samsung most bejelentett legújabb csúcskészülékei, a Samsung Galaxy Note20 és a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G már előrendelhetők online a Telenornál.

2020. augusztus 6. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás