SAP NetWeaver-Microsoft .NET: szorosabb integráció

forrás Prim Online, 2004. június 3. 13:30
A Microsoft és az SAP részletes ütemtervet tettek közzé stratégiai platformjaik, a Microsoft .NET és a SAP NetWeaver szorosabb integrálására.
A közösen fejlesztett alkalmazások könnyebben hozzáférhetővé teszik majd a Microsoft Visual Studio .NET környezetben dolgozó fejlesztők számára az SAP NetWeaver funkcióit, illetve fokozzák az átjárhatóságot az SAP-megoldások és a Microsoft Office rendszer között. Az iparági szabványos webszolgáltatáson alapuló integrációs technológiák belső támogatása várhatóan felgyorsítja, olcsóbbá teszi és megkönnyíti az üzleti integrációt, valamint az üzleti információk könnyebb hozzáférhetőségével növeli a hatékonyságot, illetve elősegíti a megalapozottabb döntéshozatalt. A bejelentésre az SAP májusban megrendezett nemzetközi ügyfélkonferenciája, az SAPPHIRE ’04 keretében, New Orleansban került sor.

A Microsoft és az SAP immár több mint egy évtizede áll partneri kapcsolatban. Világszerte 40 000 SAP rendszer fut Microsoft Windows alapokon - több mint az összes többi platformon együttvéve. Az új SAP-bevezetések csaknem kétharmada Microsoft Windows operációs rendszeren zajlik.

Fejlesztési ütemterv

A két vállalat műszaki és üzleti fejlesztési ütemterve jelentős előnyöket kínál az ügyfeleknek, és lehetővé teszi számukra SAP NetWeaver illetve Microsoft.NET technológiákat alkalmazó SAP-rendszereik egyszerű kibővítését és összekapcsolását.

Műszaki feladatok:

SAP Enterprise Portal szoftverfejlesztői segédcsomag (SDK) Microsoft .NET környezethez - Az SAP bejelentette, hogy az idén nyáron bétaprogram keretében bővíti ki és erősíti meg az SAP Enterprise Portal alkalmazás Microsoft Visual Studio .NET környezetben, Microsoft Windows platformon kínált fejlesztési képességeit annak érdekében, hogy hozzásegítse a népszerű ASP.NET programozási modellt használó fejlesztőket az SAP-megoldások testre szabásához és kibővítéséhez.

SAP .NET Connector Version 2.0 - Az SAP-alkalmazások és a Microsoft.NET-re épülő megoldások integrálását egyszerűsítő, eddigi közös munkát folytatva az SAP augusztusban bevezeti népszerű csatolómegoldása új változatát. Az új jellemzők közül említést érdemel a Visual Basic .NET környezethez kínált emelt szintű nyelvi támogatás, a Visual Studio .NET-tel kialakított szorosabb integráció, valamint a biztonságosabb alkalmazások és ellenőrző mechanizmusok kialakítását támogató fejlesztések.

SAP-támogatás a Visual Studio .NET környezethez - A Visual Studio Industry Partner (VSIP) programhoz csatlakozva az SAP támogatást nyújt a Visual Studio .NET-hez. Ennek eredményeképpen a Visual Studio .NET környezetben dolgozó fejlesztők közvetlenebbül programozhatnak SAP alkalmazásokat az ismerős Visual Studio integrált fejlesztőkörnyezetében.

SAP NetWeaver támogatás a korszerű webszolgáltatási protokollokhoz - Az SAP NetWeaver következő változata natív támogatást biztosít majd a fejlett webszolgáltatási protokollokhoz, és ezzel megbízható együttműködést garantál az SAP platformja és a Microsoft .NET alaptechnológiák (pl. Microsoft BizTalk Server), valamint a Microsoft és más szállítók termékei között. A Microsoft és az SAP abban is megállapodtak, hogy a jövőben kibővítik együttműködésüket a fejlett webszolgáltatások átjárhatóságának definiálása, illetve termékeikben történő megvalósítása érdekében.

SAP NetWeaver támogatás a Microsoft intelligens klienstechnológiájához - Az SAP mintaalkalmazásokat, intelligens kliensekhez készült felhasználói interfészt (UI), fejlesztői segédcsomagot (SDK) és Visual Studio 2005 fejlesztőeszközt biztosít az SAP rendszer képességeit Microsoft Office alkalmazásokból is elérni képes intelligens kliensek kialakításához. Az intelligens kliensek hatékonyabb munkát, szélesebb körű elemző- és csoportmunka-eszközöket biztosítanak, elősegítik a hálózat nélküli, illetve mobileszközökkel történő munkát.

Az SAP NetWeaver, a Microsoft Exchange és a Microsoft Windows SharePoint szolgáltatások integrálása - A Microsoft olyan adattárkezelő programokat biztosít majd, melyek integrálják az SAP NetWeaver Knowledge Management, a Windows SharePoint Services és a Microsoft Exchange Server szoftvereket. Az adattárkezelő megoldások megjelenése 2005 elején várható.

Üzleti feladatok:

Közös szakembergárda létrehozása az együttműködő technológiák támogatóközpontjában (Collaboration Technology Support Center) - A Microsoft és az SAP közösen képezik ki a németországi Walldorfban működő támogatóközpontjuk, a Collaboration Technology Support Center (CTSC) szakembergárdáját. Az intézmény az integrációs típushelyzetek felkutatásában és bemutatásában segíti a vállalatokat, illetve hozzájárul az értékesítési és ügyfélszolgálatos alkalmazottak munkájához

Közös értékesítés és marketing - A Microsoft és az SAP közös marketinggel és más programokkal ösztönzi a Microsoft platformon futó SAP rendszerek értékesítését. E tevékenység keretében közös fehérkönyveket bocsátanak ki, illetve marketingfejlesztési alapot hoznak létre az új piaci lehetőségek kihasználására.

A szövetség részeként a két vállalat egy szabadalmi keresztlicenc-szerződést is kötött, amely jobb feltételeket teremt a technikai együttműködés és megoldásfejlesztés számára.
Kulcsszavak: Microsoft .Net SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48