Végleg leállították a SAP-Microsoft egyesülési tárgyalásokat

Kiss Ádám Zoltán, 2004. június 8. 09:45
A SAP és a Microsoft a múlt év végén kezdtek tárgyalásokat a két vállalat egyesüléséről, ám a most közzétett információk szerint a tárgyalások hónapokkal ezelőtt elakadtak, és folyatatásukat nem tervezik.
A Cnet szerint a két vállalat komoly egyesülési tárgyalásokat kezdett, ám a gyakorlatban kiderült, hogy ez átláthatatlanul bonyolult folyamat, ezért eredetileg csak időszakosan, de elakadtak az egyeztetések, mára azonban már egyik félben sincs meg a hajlandóság az összeolvadásra. A SAP szerint a Microsoft volt a kezdeményező fél, mindez az Oracle-PeopleSoft per legújabb fordulójának apropóján került a figyelem középpontjába. Az Orace per kapcsán a bíróság az üzleti szoftverek piacát vizsgálja, így érdekes lehet a Microsoft betörési kísérlete erre a területre, ezért több Microsoft vezető, köztük Douglas Burgum, a cég ezt a szektorát felügyelő elnökhelyettes is megjelenik a tanúk padján. Az elvi álláspontokat ezért érinti a meg nem valósult SAP-Microsoft házasság, mert az Oracle riválisa felvásárlásának jogossága mellett érvel azzal, hogy a az operációs rendszerek piacán vezető vállalat megjelenése tovább szélesítette volna a résztvevők számát a szektorban. Ennek bizonyítására azért van szükség, mert az amerikai hatóságok szerint a területen az Oracle és a PeopleSoft összeolvadásával a szereplők száma háromról kettőre csökkent volna. Az Oracel szerint az üzletág nyitottságát éppen a Microsoft bizonyíthatná, - írja a Cnet.
Kulcsszavak: Microsoft +céginfo SAP

Felhőpiac: közel négyszeres növekedés a Baltikumban és Kelet-Európában az évtized végére

A gyártás és kereskedelem területén alkalmazott felhőtechnológia piacának árbevétele a Baltikumban és Kelet-Európában évente átlagosan 16,7 százalékkal fog nőni 2022 és 2029 között – állítja a Fortune Business Insights piackutató. Tanulmányukban, amelyet a Microsoft számára készítettek, úgy vélik, hogy elsősorban az Ipar 4.0-ás technológiák elterjedése (mint például a 3D nyomtatás), az ugyancsak erőteljesen terjedő e-mail marketing, az online bevásárlás és az e-kereskedelem, a kiterjesztett és virtuális valóságot alkalmazó technológiák fogják ösztönözni a felhőpiac további bővülését a következő években. Magyarországon a régió átlagánál is nagyobb lehet majd a szektor növekedése, a B2C e-kereskedelem bővülése pedig már 2020-ban a legkiemelkedőbb volt a régióban. A hazai piac további sajátossága a KKV-k hangsúlyos szerepe a felhőpiac növekedésében.

2023. március 22. 14:13

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Az Oracle kiadta a Java 20-at

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 10:12

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48