DirectEurope portál: segíteni a vállalkozókat, önkormányzatokat

forrás Prim Online, 2004. június 8. 21:48
Az EU strukturális alapjainak megpályázását segítő portál a sikeres magyar kísérleti szakasz után beindulhat Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.
Az Oracle június 8-án Brüsszelben az Eurochambres közreműködésével rendezett bemutatón ismertette a DirectEurope portál magyar változatának első eredményeit az Európai Bizottság tisztviselőinek és más brüsszeli székhelyű szervezetek képviselőinek. A DirectEurope az első olyan webhely Európában, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok vállalkozóit, önkormányzatait és cégeit az EU strukturális alapjainak megpályázásában. A portál beindítása óta eltelt hét hetes időszak során több mint 1446 magyar felhasználó regisztrálta magát, és ezek közül mintegy 164 már nekilátott pályázata kidolgozásának.

Számos ágazatból jelentkeztek pályázók, köztük a távközlés, idegenforgalom, víztisztítás, logisztika, útburkolat-karbantartás, közlekedés, környezetbarát energiatermelés és gyermekgondozás területéről. Az érdeklődők között több önkormányzat, oktatási intézmény, diákszervezet és a közszférába tartozó egyéb szervezet is regisztráltatta magát.

A sikeres magyar kísérleti szakaszt követően az Oracle azt tervezi, hogy a következő néhány hónapban elindítja a lengyel, cseh és szlovák nyelvű változatot is az illető országokban. A portál online regisztrálást követően minden érdeklődő szervezet számára ingyen hozzáférhető.

Az EU-pályázatok elkészítése gyakran eléggé bonyolult, és számos szervezet nem rendelkezik az uniós követelményeknek megfelelő pályázatok kidolgozásához szükséges szakértelemmel, pénzügyi erőforrásokkal vagy idővel. A DirectEurope a következőkkel segíti a pályázókat:

- A projektötletek hozzárendelése a megfelelő országos beruházási prioritásokhoz
- Lépésről lépésre való segítségnyújtás a pályázat megírásához
- Szakértők rendelkezésre állásának biztosítása a DirectEurope tagjain keresztül.

A portál számos szolgáltatást kínál: a szükséges információkat rendezett formában biztosító adattárat, egy online pályázatkészítő eszközt, dokumentumkezelő funkciókat, online segédleteket a pénzügyi számításokhoz, önálló értékeléshez és minőségbiztosításhoz, valamint közvetlen kapcsolatot az illetékes szaktanácsadókkal és partnerekkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27