A Magyar Posta kampánycsendsértés megállapítására nem jogosult

forrás Prim Online, 2004. június 9. 13:41
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vizsgálatot rendelt el több országos napilapban június 9-én megjelent írással kapcsolatban. A cikkek szerint a Magyar Posta Rt. nem kézbesíti azokat a hírlapokat, amelyekben a kampánycsendet sértő közlést észlel. A vizsgálat megállapította...
A vizsgálat megállapította, hogy a Magyar Posta Rt. üzletág vezetőjének a kiadók részére küldött levelében foglaltak ellentétesek a postáról szóló 2003. évi CI. törvény 30.§ (2) bekezdésében, valamint a 31.§ b. pontjában foglaltakkal. A törvény ugyanis kimondja, hogy a postai szolgáltató az általa továbbított küldemény tartalmát csak a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges mértékben ismerheti meg.

A nem zárt postai küldeményeket csak a felvételhez, feldolgozáshoz, továbbításhoz, illetve kézbesítéshez szükséges adatok megállapítása érdekében és annak megfelelő mértékben tanulmányozhatja.

A postai szolgáltató jogszabálysértés - így a konkrét esetben kampánycsend sértés - megállapítására nem jogosult. A kampánycsend megsértésének gyanúja esetén a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 77-81. §-aiban foglalt eljárást kell alkalmazni, mely eljárás a választási bizottság hatáskörébe tartozik.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kéri a Magyar Posta Rt.-t a szükséges intézkedések azonnali megtételére.
Kulcsszavak: Magyar Posta politika jog IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39