Navigációs térkép készül Magyarországról

forrás Prim Online, 2004. június 16. 17:30
A Tele Atlas és a Top-Map Kft. együttműködésével elkészül egy Magyarországot lefedő részletes, navigációra alkalmas térképi adatbázis, amely mind a helyi, mind a nemzetközi piacon elérhető lesz.
A Tele Atlas digitálistérkép-szolgáltató kiterjeszti vezető pozícióját Kelet-Európában, elsősorban azokra az országokra koncentrálva, melyek a közelmúltban csatlakoztak az Európai Unióhoz. A cél, hogy a Tele Atlas partnerei lehetőséget kapjanak, hogy megjelenjenek alkalmazásaikkal az Európai Unió új tagállamaiban is.

2000-ben a kelet-európai térképi lefedettség növelésének első lépéseként a Cseh Köztársaság, majd 2001-ben Lengyelország „csatlakozott” az európai adatbázishoz. A Tele Atlas jelenleg vezető mindkét ország térképi adatbázisát illetően.

A Szlovákiában a CEDA-val és Magyarországon a Top-Mappel kötött együttműködési szerződések egy konzisztens terv részeként az elkövetkező években csúcsminőségű digitális térképi adatbázis elérhetőségét jelentik Közép- és Kelet-Európában.

Az együttműködés célja, hogy elkészüljön egy a Szlovákiát és Magyarországot lefedő részletes, navigációra alkalmas térképi adatbázis, amely mind a helyi, mind a nemzetközi piacon elérhető lesz. A két szerződés nem csak technikai, de üzleti együttműködésről is szól. A partnerek fő tevékenysége az együttműködés keretében a helyszíni adatgyűjtés és adatellenőrzés, emellett az adatbázis helyi értékesítése a GIS és LBS piacon.

A CEDA esetében a már meglévő partnerkapcsolatra alapozva, ez a szerződés a sikeres együttműködés kiterjesztése, míg a Top-Map a Tele Atlas legújabb partnere.

A két ország jelentős fejlődését és gazdasági növekedését tekintve a Tele Atlas azzal kívánja támogatni ezeket a folyamatokat, hogy magas minőségű digitális térképeket biztosít az alkalmazások széles skálájának alap infrastruktúrájaként (szállítmányozás, forgalomtechnika, gépjármű-navigációs rendszerek, GIS, stb.). Ezek a térképek a Tele Atlas jelenlegi termékcsaládjához csatlakoznak azonos minőségben és tartalommal. Ez a megközelítés összhangban van a Tele Atlas globális stratégiájával, amely egy egységes adatbázis biztosítása a jármű-navigáció, GIS, logisztika, flottakezelés és egyéb térképeket használó területek számára.

  • A Tele Atlas vezető a világon a legkifinomultabb digitális térképi adatbázisok fejlesztése terén. Mind Európa, mind az Egyesült Államok területére vonatkozóan a legszélesebb portfolióval rendelkezik a legpontosabb és legrészletesebb elérhető digitális térképek terén. E térképek közel 343 milliós populációt fednek le szinte az összes európai országban és 100%-os lefedettséggel Észak-Amerikában. További információkért látogassa meg a www.teleatlas.com Internet oldalt.
  • A CEDA 2001 januárjában alakult Prágában. Tevékenysége elsősorban a cseh és szlovák területre fókuszál, ahol kiterjedt partner és ügyfél kapcsolatokkal rendelkezik a GIS, LBS, internetes térkép megjelenítés és ITS területeken.
  • A 2002-ben alakult Top-Map Kft. a két alapító, a Hiszi-Map Kft. és a Topolisz Kft. tudását, több mint tízéves tapasztalatát és adatbázisát egyesíti. 2003-ban csatlakozott a Navigate Kft., további értékeket adva a céghez, elsősorban a GPS technológia és a navigáció területén. A Top-Map egy Magyarországot teljesen lefedő magas minőségű adatbázis tulajdonosa, egyben úttörő a szabványos térinformatikai adatbázis navigációs adatokkal történő kiegészítésében. A Top-Map célja az adatbázis folyamatos karbantartása és bővítése, stratégiai, hosszú távú partnerkapcsolatok építése mind hazai, mind nemzetközi partnerekkel.
Kulcsszavak: GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09