Microsoft-támogatás a Magyar Teleház Szövetségnek

forrás Prim Online, 2004. június 17. 14:10
A Microsoft Unlimited Potential program keretében a Microsoft Magyarország több ezer darab irodai és szerverszoftvert, valamint fejlesztői terméket adományoz a Magyar Teleház Szövetségnek. A támogatás révén több mint 300 magyarországi teleház technikai felszereltségét tudják korszerűsíteni.
A Microsoft Magyarország Kft. és a Magyar Teleház Szövetség 2004. május 26-án aláírták együttműködési megállapodásukat, melynek célja az információs társadalom magyarországi feltételrendszerének javítása, a teleházak informatika alkalmazási kultúrájának fejlesztése, az internethasználat széles körű elterjesztése és a Windows alapú megoldások megismertetése a szociálisan hátrányos helyzetű kisközösségek, felhasználók esélyegyenlőségének megteremtése érdekében.

A Microsoft Corporation Unlimited Potential (UP – Korlátlan Lehetőségek) nevű programja részeként a Microsoft Magyarország több százezer dollár értékű támogatási keretet nyert el az anyavállalattól a Magyar Teleház Szövetség megsegítésére. A támogatást a Microsoft hazai leányvállalata különböző termékek, illetve azokhoz kapcsolódó oktatás formájában bocsátja a teleházszövetség rendelkezésére.

A támogatási csomagban szerepel például több ezer darab Office Programcsomag, valamint több szerver szoftver és fejlesztő eszköz is, melyeket a Microsoft örökös, illetve korlátozott időtartamú használatra ad át a Magyar Teleház Szövetségnek.

Az megállapodás keretében a Microsoft a terméktámogatáson túl kötelezettséget vállalt arra is, hogy a teleházszövetség 60 munkatársa részére ingyenes gyakorlati képzést biztosít az átadott termékekhez és technológiákhoz kapcsolódóan, a munkatársak szakmai ismereteinek bővítése és szinten tartása céljából. Ezeken túlmenően a Microsoft lehetőséget biztosít a szövetség számára a termékekhez tartozó kézikönyvek kedvezményes áron történő megvásárlására.

A Magyarországon működő teleházak száma jelenleg 500-ra tehető, melyből 460 tagja a Magyar Teleház Szövetségnek, ezek közül kb. 300 egység fog részesülni a jelenlegi Microsoft-támogatásból. Ahhoz, hogy az egyes teleházak igénybe tudják venni a Microsoft által felajánlott szoftvereket, illetve részt tudjanak venni az ingyenes oktatáson, jelentkezniük kell a szövetségnél, és el kell fogadniuk a szövetség által megfogalmazott szerződéses feltételeket.
Kulcsszavak: MTSZ teleház Microsoft-hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50