Elsőként a megyében

forrás Prim Online, 2004. június 26. 09:08
A Prakticomp 1996-ban elsőként indította el az internetszolgáltatást Békés megyében, 2001-ben pedig a Csaba Centerben megnyitotta a megye első internetkávézóját is.
A 141 négyzetméteres helyiség négyféle szolgáltatással várja vendégeit. A legnagyobb területet az internetkávézó foglalja el, ahol olyan technológiát alakítottak ki (érintőképernyő, chipkártya), amely nemcsak Magyarországon, hanem világszinten is kuriózum. 1 Mbps-os sávszélességen chipkártya vagy érme vásárlásával lehet internetezni. Bizonyos gépek speciális irodai felhasználásra (szövegszerkesztés, táblázatkezelés) is használhatók. Lehetséges hálózati játékok futtatása, internetről letöltött vagy hozott anyagok kitűnő minőségű, színes nyomtatása A/4-es méretben, valamint internetről letöltött inforációk archiválása hajlékonylemezre vagy CD-re. Az internetkávézóba szeretettel várnak csoportokat is, előzetes bejelentkezés alapján. Számukra igény szerinti programokat, szakirányú bemutatókat szerveznek. A Kézműves Cukrászat a Prakticomp partnereként díjnyertes süteményeivel, fagylaltkelyheivel, saját készítésű finomságaival várja a betérőket.

A Prakticomp fejlesztette ki az e-InfoPont elnevezésű érintőképernyős terminált, amely a Csaba Center első és második emeletén megtekinthető, s amelyen megtalálhatók a megyére vonatkozó gazdasági, kulturális és idegenforgalmi információk. Az e-InfoPonton igény szerint bármilyen jellegű információ megjeleníthető, valamint alkalmas fénykép és képeslap küldésére e-mailben a világ bármely pontjára. Az e-InfoPontról részletes tájékoztató található a http://www.e-infopont.hu címen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05