Gyorsétterem gyors internettel

forrás Prim Online, 2004. június 26. 09:18
Magyarország legnagyobb online médiahálózatát építi az Albacomp többségi tulajdonában lévő Prakticomp, a békéscsabai székhelyű, dinamikusan fejlődő számítástechnikai fejlesztőcég.
A McDonald’s éttermekben az internetsarkok egyenként két online terminállal felszereltek. A vendégek online képeslap, valamint élményfotó küldéséhez, illetve több interaktív játékhoz térítésmentesen, az internetezési lehetőségekhez pedig térítés ellenében férhetnek hozzá. A terminálok nem csupán korszerűek, és gyors hozzáférést biztosítanak, de egyben formatervezettek és strapabírók is. A Prakticomp kifejezetten a McDonald’s megrendelésére és elképzelése alapján gyártotta a karcsú fémeszközöket.

Tavaly szeptemberben még csak 12 étteremben ülhettünk hozzá ezekhez a berendezésekhez, idén júliusban viszont már a McDonald’s 60 terminálján kattintgathatunk. Az előzetes tervek szerint év végére 160 terminál várja országszerte a hamburgerek szerelmeseit, akik tavaly 67 milliószor tértek be az éttermekbe, és rendeltek a finomságokból. A Prakticomp távolról felügyeli és üzemelteti ezeket a berendezéseket, s a fizetős szolgáltatásokhoz chipkártyát is fejleszt a vásárlók részére. A chipkártya könnyen kezelhető bérlet a netezéshez, amelyet az étteremlátogatók magukkal vihetnek.

A Prakticomp nem először jelenik meg az utca emberei előtt hasonló terminálokkal, munkatársai fejlesztették azt a hálózatot is, amelyet több városban felfedezhettünk: az e-InfoPontok rendszerét. Ezekről a terminálokról már sokan küldtek online képeslapot helyben készült fényképekkel, vagy töltöttek le közérdekű információkat, továbbítottak e-mailt. A Prakticomp e program tapasztalatai révén vált alkalmassá egy ilyen óriási projektnek, a McDonald’s megrendelésének elnyerésére. A fejlesztési tervek között szerepel az utcai e-InfoPontok további telepítése, egészen a 2-300-as terminálszám eléréséig, illetve olyan további fejlesztések, mint például a banki tranzakciók lehetővé tétele a terminálok segítségével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05