Együttműködési megállapodást kötött a SZTE és a KFKI Csoport

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 25. 09:45
Közös innovációs és képzési programok indításáról, valamint a jövőbeli kutatási és gazdasági együttműködésről írt alá megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a KFKI Csoport csütörtökön, a Tisza-parti városban.
A KFKI Csoport támogatást nyújt az informatikai oktatás tartalmi és módszertani fejlesztéséhez, valamint a rendelkezésre álló kapacitásaitól és eszközeitől függően közreműködik az oktatásban - közölte Ludman Lajos, az informatikai cég vezérigazgatója. Hozzátette: a KFKI szakmai gyakorlatot biztosít olyan tehetséges hallgatóknak, akik az informatikának a cég számára is fontos területeivel foglalkoznak. A hallgatók szakdolgozati és doktori témákat választhatnak elsősorban az üzleti intelligencia és szoftver-technológia területéről, valamint részt vehetnek az újonnan kifejlesztett eszközök és szoftverek tesztelésében. Az egyetemet a KFKI egyszerre tekinti üzleti és kutatási partnernek - jelentette ki a vezérigazgató.

A szerződést aláíró felek tervezik a közös részvételt az Európai Unió különböző kutatás-fejlesztési pályázatain - hangozott el a sajtótájékoztatón. A KFKI csoport választása azért eset az SZTE-re, mert Magyarországon itt van az egyik legmagasabb színvonalú informatikai képzés. "Az ember a legjobbakat választja" - mondta Ludman Lajos.

Szabó Gábor rektor kifejtette, az informatikai céggel kötött megállapodás erősíti a gyakorlatorientált képzést a felsőoktatási intézményben. Ez a szerződés is bizonyítja, hogy az SZTE széles kapcsolatokkal rendelkező, nyitott egyetem - fűzte hozzá a rektor. "Szegeden olyan kutatóbázis van, melyre egyaránt felfigyelt a hazai és a nemzetközi informatikai szektor" - mondta az egyetem vezetője.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38