A Netért a modemesekért

forrás Prim Online, 2004. július 1. 12:31
A Netért szerint a hazai modemes internetezők problémáira - és egyben az alacsony internetpenetráció bõvülésére - valódi megoldást a 2004. január 1-jén hatályba lépett egységes hírközlési törvény (ehtv.) által előírt átalánydíjas szolgáltatói kötelezettség jelentené.
A hatályos ehtv. kimondja, hogy a telefonszolgáltatók kötelesek átalánydíjas nagykereskedelmi konstrukciót kínálni az internetszolgáltatóknak. Ez lehetővé tenné átalánydíjas dial-up szolgáltatását azon előfizetőknek, akiknek jelenleg nincs módjuk szélessávú elérésre csatlakozni. Az átalánydijas modell bevezetése, érthetetlen okokból ez év közepéig a törvényi kötelezettség ellenére sem történt meg.

A 2004. január 1-jén hatályba lépett eht. és az EU-szabályozással össze nem egyeztethető gyakorlat miatt 2004. január 1-jén a csomagok állami támogatása megszűnt, ezeket egyes telefonszolgáltatók a saját elhatározásukból üzemeltették és üzemeltetik tovább.

A Netért megismétli véleményét, hogy a hazai rendkivűl alacsony internetpenetráció bővülését csak az ún. belépő szintet jelentő modemes hozzáférések árversenye és árcsökkenése segítheti elő, melyhez a megfelelő jogi környezet január óta adott.
Kulcsszavak: NETÉRT

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

A Huawei csúcstelefonja, a P30 Pro nyerte el idén az Európai Kép- és Hang Szövetség (EISA - Expert Image and Sound Association) legjobb okostelefonnak járó díját („EISA Best Smartphone 2019-2020”). A világ 55 elismert fogyasztói elektronikai magazinját tömörítő szövetség elsősorban az idén márciusban bemutatott készülék fotózási képességeit és kamerarendszerét méltatta. Az EISA a hetedik egymást követő évben díjazott Huawei-készüléket.

2019. augusztus 21. 18:44

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Honor 20 Pro: jön Magyarországra is az EISA friss díjazottja

A Honor okostelefon márka bejelentette, hogy augusztus 23-ától Magyarországon is megvásárolható a Honor 20 Pro. A dinamikus-holografikus hátlappal érkező készülék négykamerás rendszerének fő kameráját a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája alkotja. Ez továbbfejlesztett AI Ultra Élesség móddal segíti a világos, tiszta képeket, a mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáción keresztül pedig csökkenti a bemozdulásból származó elmosódást.  

2019. augusztus 15. 15:59

Mobillal készített varázslatos felvételeket Afrika érintetlen tájairól a magyar lány

A fekete kontinens egyik legháborítatlanabb országát mutatja be legújabb kampánya keretében a Huawei. A vállalat workshopján 9 ország 13 fotósa tölthetett négy napot a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Namíbiában, ahol a Leica világhírű nagykövete, Kristian Dowling avatta be a résztvevőket az okostelefonos-fényképezés kulisszatitkaiba. A hollywoodi filmekből is ismerős helyszíneket és azok sokszínű élővilágát Magyarországról egyedüli résztvevőként Bodnár Zsófia is megörökíthette a Huawei legújabb csúcskészülékének segítségével.

2019. augusztus 15. 09:07

A Samsung Galaxy Note10+ 5G első helyezést ért el a DxOMark kamera tesztjén

A Samsung bejelentette, hogy az új Galaxy Note10+ 5G* okostelefon első helyezést ért el a DxOMark előlapi és hátlapi kamerákat értékelő rangsorában, valamint a videós teljesítményére is az eddigi legmagasabb pontszámot kapta. 

2019. augusztus 14. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás