Csökkent az Antenna Hungária részesedése a Vodafone-ban

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 5. 09:40
Az Antenna Hungária (AH) Rt. tulajdonrésze a Vodafone Magyarország Rt. alaptőke-emelését követően tíz százalékra csökken a Vodafone Magyarország Rt.-ben - közölte az Antenna Hungária a BÉT honlapján.
A közlemény szerint a Vodafone Magyarország Rt. 2004. június 28-i közgyűlése 27,8 milliárd forintos alaptőke-emelést fogadott el új részvények zártkörű kibocsátásával. Az Antenna Hungária Rt. az alaptőke-emelés mellett szavazott, de abban nem vett részt, a részvényeket kizárólag a Vodafone International Holdings B.V. jegyezte le.

Az AH a mobilcég 1999. augusztus 13-ai megalapításakor 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a magyar Vodafone-ban. Az AH és a Magyar Posta Rt. opciós megállapodást kötött, amelynek értelmében az AH vételi joggal rendelkezett 5 százalékos részvénycsomagra, amelyet a 2001-ben lehívott, valamint megvásárolta a Magyar Posta Rt. további 5 százalékos részvénycsomagját, így 30 százalékos tulajdonossá vált.

Az AH részesedése 2001. óta 12,1 százalékra csökkent a Vodafone-ban az AH-részvétel nélkül lezajlott, a mobilcégben történt tőkeemelések következtében. A mostani tőkeemelés után az AH részesedése tovább csökkent, 10 százalékra mérséklődött a Vodafone-ban.

A Facebook-nak ki kell fizetni az 1,2 milliárdos büntetést Magyarországnak

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértő magatartást tanúsított azzal, hogy szolgáltatását éveken át ingyenesen hirdette. Bár a fogyasztóknak a szó szoros értelmében nem kell díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, azonban megadott és felhasználói aktivitásukból nyert adataik jelentős üzleti hasznot generálnak a vállalkozás számára, tehát tulajdonképpen adatainkkal fizetünk a szolgáltatásért. A GVH rekordméretű, 1.2 milliárd Ft összegű bírságot szabott ki a Facebook-ra, az esetet Dr. Bitai Zsófia reklámjogász elemzi. 

2019. december 13. 18:56

MKB Karácsonyi Gyermekgála

December 15-én, vasárnap délelőtt már 22. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is a klasszikus, karácsonyi hangulatot idéző mesebalett, „A diótőrő” Csajkovszkijtól. A kezdetek óta közel 27 000 gyermek részesülhetett már ebben a maradandó élményben.

2019. december 13. 17:18

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

2019. december 13. 15:40

A félautomatizálás az új varázsszó a logisztikában

Mit tesz egy logisztikai szolgáltató, ha egy fontos megrendelője másnaptól 50%-al több árut tárolna a raktárában, és gyorsabb kiszolgálási sebességet vár el? A helyzetét csak tetézi a munkaerőhiány, a változást pedig tovább motiválja a folyamatok során előforduló hibalehetőségek százalékos arányának javítási igénye. 

2019. december 13. 13:35

Az alternatív toborzási marketingeszközök segíthetnek megtalálni a tehetségeket

Általánosságban minden az online felületek és a teljes digitalizáció felé tart – ez viszont sokszor problémát jelenthet a munkaerőpiacon, főleg a tehetségek felkutatásában. A HR-esek által megírt, releváns információkat nem mindig tartalmazó álláshirdetések között könnyű összezavarodni az online platformokon, a rátermett fiatalok pedig hamar elvesztik érdeklődésüket egy cég iránt, mivel a hirdetés nem mutatja be a belső folyamatokat, a cég értékeit, az általuk használt technológiák sokszínű palettáját, és a vállalkozás vízióit sem. Az alternatív toborzási eszközök erre kínálnak megoldást – ám óvatosan kell velük bánni.

2019. december 13. 13:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás