Online oktatási katalógus a megújuló e-learning portálon

forrás Prim Online, 2004. július 5. 12:12
Új külsővel és kibővült tartalommal várja júliustól az e-learning iránt érdeklődőket az oktopusz.hu, Magyarország elektronikus oktatásnak szentelt internetes portálja. Az interneten tanulni vágyóknak a honlap egybegyűjti a hozzáférhető hazai online képzéseket.
Mind megjelenésében, mind tartalmában megújul az első és mindezidáig egyetlen magyarországi e-learning infóportál. A www.oktopusz.hu címen elérhető honlapot szerkesztői „az e-learning origójának” szánják, amely naprakész és teljes körű információszolgáltatást nyújt az elektronikus oktatás hírei, eseményei, trendjei, szolgáltatásai, továbbá az elérhető képzések iránt érdeklődőknek.

A portált, amelynek elődje 2002 áprilisa óta működik, 2003 novemberétől az Oktopusz Alapítvány működteti. Archívumában már most több mint 1000 cikk kereshető vissza. Július 1-től a portál átveszi az alapítvány arculatát, valamint új rovatokkal és szolgáltatásokkal áll olvasói rendelkezésére. Legfontosabb szolgáltatásként egy helyen mutatja be az aktuális hazai online tanulási lehetőségeket, folyamatosan frissített eligazodási pontot kínálva azoknak, akik az internet közvetítésével szeretnék ismereteiket bővíteni.

A honlap az e-learning vonatkozású hírek, témák, események naprakész tálalása mellett összegyűjti és teszteli a hozzáférhető legújabb technológiai megoldásokat. Külön szekcióban ad első kézből tájékoztatást az EU oktatási pályázatairól és programjairól, a terület legújabb kutatási eredményeiről. Ugyancsak külön szekció tartalmazza az elektronikus oktatás elméleti forrásait és szakirodalmát, a módszertani útmutatókat, az ehhez kapcsolódó fogalomtárat, tanulmányokat és dokumentumokat. Kiemelten hasznos az első teljes körű adatbank, amely tartalmazza a hazai elektronikus oktatási szakma és piac szereplőiről elérhető összes információt.

A portál ingyenes regisztrációval igénybe vehető szolgáltatásai közé tartozik a fórum, a levelezőlista, az állásbörze illetve a szakértő válaszol rovat, ahol minden hónapban egy-egy elismert hazai e-learning szaktekintély fogadja a beérkező kérdéseket, véleményeket egy adott témában. Ugyancsak regisztrált felhasználók számára érhetők el a hazai piacon fellelhető e-learning tananyagokat és képzéseket valamint termékeket naprakészen egybegyűjtő katalógusok.

Az Oktopusz Alapítvány nemzetközi partnerein keresztül (EFVET, ElearnExpo, ICWE GmbH - OnlineEduca) állandó hírforrása a nemzetközi elektronikus távoktatással foglalkozó konferenciáknak, valamint küldetésének tekinti, hogy kapcsolatain keresztül segítse a hazai szakemberek megjelenését, bemutatkozását ezeken az eseményeken.
Kulcsszavak: e-learning

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Vodafone Home egyéni igényekre szabható portfóliója

Teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone augusztustól. A Vodafone Home a szolgáltató első, már konvergens szolgáltatóként kialakított ajánlatai lehetővé teszik, hogy az ügyfelek minden eddiginél jobban saját igényeikre szabhassák csomagjaikat. A megújult szolgáltatáscsomagok fókuszában a tévés kínálat újragondolása áll, de az ország több területén, akár 1000 Mbps letöltési sebességű vezetékes internetet is elérhetővé tesz ügyfelei számára.

2020. augusztus 6. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás