Borsodi info plaza: egy információs hipermarketben a megye összes adata

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 7. 11:01
Borsodi info plaza elnevezéssel hamarosan olyan virtuális centrum érhető el az interneten, amelyben, mint egy információs hipermarketben a megye összes adata megtalálható - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón Miskolcon, kedden.
Az évek óta nehéz gazdasági helyzetben lévő Borsod-Abaúj-Zemplénnek egy részt az idegenforgalom nyújthat kitörési lehetőséget, hiszen a Világörökség részeként nyilvántartott magyarországi helyszínek közül kettő is - az aggteleki karszt és a Tokaj-Hegyaljai borvidék - itt található, másrészt pedig a térségnek "kínálnia kell magát, mind a belföldi, mind pedig a külföldi befektetőknek" - mondta Gyárfás Ildikó.

Hozzátette: az idegenforgalomra az elmúlt másfél-két évben nagy figyelmet fordított a megye, a különböző kampányoknak köszönhetően a Balaton mögött a második "leglátogatottabb magyarországi régió lett a térség", ám ahhoz, hogy a befektetők minél nagyobb számban megjelenjenek itt, az interneten kell ajánlania magát a megyének".

Az informatikai tárca eTartalom pályázatán 20 millió forintot nyert Borsod, a pénzből térinformatikai alapon működő információs portált hoznak létre, emellett pedig pályáznak az unió e-Content tenderére, amelynek segítségével 30-50 millió forintból olyan rendszert kívánnak kiépíteni, amely befektetés-ösztönző, idegenforgalmi, kulturális adatokkal szolgál mindazoknak, akik a megye iránt érdeklődnek, határon belül és határon túl is - tette hozzá Gyárfás Ildikó.

Megjegyezte: miután a megye települései az internet-hozzáférést tekintve - éppen a sajátos földrajzi viszonyok miatt - az utolsó helyen találhatók, elsődleges szempont, hogy megteremtsék valamennyi önkormányzat számára a szélessávú internetszolgáltatás hozzáférési lehetőségét. Különböző szolgáltatóktól ajánlatot kértek, ezek kiértékelése hamarosan befejeződik, terveik szerint 2005 végére valamennyi borsodi település elérhető lesz a világhálón - mondta a közgyűlés elnöke.

A Borsodi info plaza hálózattól azt is várja a megye, hogy meggyorsítja a szakemberképzést, egyre több munkanélküli kapcsolódhat be ezen keresztül a távmunka-programba, és a Teleház program is tovább épülhet - tette hozzá Gyárfás Ildikó.
Kulcsszavak: e-government

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38