Erősít az üzleti szoftverek piacán a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 13. 10:07
A német SAP meghiúsult átvételét követően a Microsoft fokozza erőfeszítéseit az üzleti szoftverek fejlesztése terén. Az elkövetkező évben 850 millió dollárt (685 millió euró)szándékozik fordítani kutatási-fejlesztési, valamint a Microsoft Business Solutions értékesítési programjainak a finanszírozására.
Június elején az Oracle ellen a PeopleSoft tervezett átvétele ügyében indított kartelleljárás keretében váratlanul kiderült, hogy Bill Gates 2003 őszén kísérletet tett a német SAP bekebelezésére. Hosszadalmas tárgyalásokat követően az idei év elején mindkét fél
lezárta az ügy aktáit.

A Microsoft Business Solutions (MBS) elnöke, Dough Burgum elismeri, hogy az MBS jelenleg veszteséggel dolgozik. "A dán Navison 2002-es átvételekor magasan jövedelmező volt. Ugyanez igaz az egy évvel korábban megvásárolt amerikai Great Plains szoftverfejlesztőre is." A Microsoft azonban nem elégedett meg a cégek további működtetésével. "Bővítettük termékpalettájukat és működésük földrajzi hatókörét. Mindez pénzbe került" - jelentette ki az elnök. Bízik azonban abban, hogy cége a 2005-ös pénzügyi évet nyereséggel zárja.

"Célunk a vezető szerep kivívása az üzleti szoftverek fejlesztésében, mégpedig a kis- és középvállalkozások piaci szegmensében" - jelentette ki Burgum.
Kulcsszavak: Microsoft SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Klímabarát kismegszakítókat dob piacra a Schneider Electric

A Schneider Electric piacra dobja első, újrahasznosított műanyagot tartalmazó kismegszakítóit a Resi9 termékcsalád részeként. Az új termékek több mint 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, gyártásuk során pedig a korábbi modellekhez képest 14 százalékkal alacsonyabb a CO2-kibocsátás.

2023. március 23. 11:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48