Erősít az üzleti szoftverek piacán a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 13. 10:07
A német SAP meghiúsult átvételét követően a Microsoft fokozza erőfeszítéseit az üzleti szoftverek fejlesztése terén. Az elkövetkező évben 850 millió dollárt (685 millió euró)szándékozik fordítani kutatási-fejlesztési, valamint a Microsoft Business Solutions értékesítési programjainak a finanszírozására.
Június elején az Oracle ellen a PeopleSoft tervezett átvétele ügyében indított kartelleljárás keretében váratlanul kiderült, hogy Bill Gates 2003 őszén kísérletet tett a német SAP bekebelezésére. Hosszadalmas tárgyalásokat követően az idei év elején mindkét fél
lezárta az ügy aktáit.

A Microsoft Business Solutions (MBS) elnöke, Dough Burgum elismeri, hogy az MBS jelenleg veszteséggel dolgozik. "A dán Navison 2002-es átvételekor magasan jövedelmező volt. Ugyanez igaz az egy évvel korábban megvásárolt amerikai Great Plains szoftverfejlesztőre is." A Microsoft azonban nem elégedett meg a cégek további működtetésével. "Bővítettük termékpalettájukat és működésük földrajzi hatókörét. Mindez pénzbe került" - jelentette ki az elnök. Bízik azonban abban, hogy cége a 2005-ös pénzügyi évet nyereséggel zárja.

"Célunk a vezető szerep kivívása az üzleti szoftverek fejlesztésében, mégpedig a kis- és középvállalkozások piaci szegmensében" - jelentette ki Burgum.
Kulcsszavak: Microsoft SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39