On-line adományozás először Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 14. 12:40
Elsőként Magyarországon megteremtette az on-line adományozás lehetőségét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet; a felajánlók a világ bármely pontjáról eljuttathatják adományukat a számlára és azt is maguk választhatják ki, mely programot kívánják támogatni.
Az internet térhódítását kihasználva a segélyszervezet olyan adományozási rendszert indított el, amely igazodik a XXI. századi igényekhez, garantálja az adományozás biztonságát, gyors, kényelmes és nem helyhez kötött - írta Fekete Dániel sajtóreferens.

Mint hozzátette, bárki, aki dombornyomásos bankkártyával rendelkezik, a világ bármely pontjáról mindössze néhány gombnyomással tetszőleges összegű adományt juttathat el a segélyszervezet számlájára.

A http://www.okumenikus.hu címen elérhető honlapon igyekeznek naprakész információkat nyújtani a világ legnagyobb katasztrófáiról és az aktuális programokról. Ezek alapján az adakozó maga is kiválaszthatja, mely programot kívánja támogatni.

A humanitárius szervezet azután döntött az on-line rendszer bevezetéséről, hogy az adakozási szokásokról érdeklődve azt tapasztalta: az emberek félnek attól, hogy az utcán bárki kikaphatja kezükből a pénztárcát, kényelmetlennek érzik a kapkodó kotorászást az apró után, az állandó rohanásban a legkisebb gondjuk is nagyobb, mint a hátrányos körülmények között élőkre időt szánni, s nem látnak garanciát arra, hogy adományukat valóban az használja fel, akin segíteni szeretnének.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ez év május 25-i közgyűlése óta működik ezen a néven, korábbi elnevezése Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat volt. A szervezetet 13 évvel ezelőtt protestáns és ortodox egyházak alapították.
Kulcsszavak: vallás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05