On-line adományozás először Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 14. 12:40
Elsőként Magyarországon megteremtette az on-line adományozás lehetőségét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet; a felajánlók a világ bármely pontjáról eljuttathatják adományukat a számlára és azt is maguk választhatják ki, mely programot kívánják támogatni.
Az internet térhódítását kihasználva a segélyszervezet olyan adományozási rendszert indított el, amely igazodik a XXI. századi igényekhez, garantálja az adományozás biztonságát, gyors, kényelmes és nem helyhez kötött - írta Fekete Dániel sajtóreferens.

Mint hozzátette, bárki, aki dombornyomásos bankkártyával rendelkezik, a világ bármely pontjáról mindössze néhány gombnyomással tetszőleges összegű adományt juttathat el a segélyszervezet számlájára.

A http://www.okumenikus.hu címen elérhető honlapon igyekeznek naprakész információkat nyújtani a világ legnagyobb katasztrófáiról és az aktuális programokról. Ezek alapján az adakozó maga is kiválaszthatja, mely programot kívánja támogatni.

A humanitárius szervezet azután döntött az on-line rendszer bevezetéséről, hogy az adakozási szokásokról érdeklődve azt tapasztalta: az emberek félnek attól, hogy az utcán bárki kikaphatja kezükből a pénztárcát, kényelmetlennek érzik a kapkodó kotorászást az apró után, az állandó rohanásban a legkisebb gondjuk is nagyobb, mint a hátrányos körülmények között élőkre időt szánni, s nem látnak garanciát arra, hogy adományukat valóban az használja fel, akin segíteni szeretnének.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ez év május 25-i közgyűlése óta működik ezen a néven, korábbi elnevezése Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat volt. A szervezetet 13 évvel ezelőtt protestáns és ortodox egyházak alapították.
Kulcsszavak: vallás

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Vodafone Home egyéni igényekre szabható portfóliója

Teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone augusztustól. A Vodafone Home a szolgáltató első, már konvergens szolgáltatóként kialakított ajánlatai lehetővé teszik, hogy az ügyfelek minden eddiginél jobban saját igényeikre szabhassák csomagjaikat. A megújult szolgáltatáscsomagok fókuszában a tévés kínálat újragondolása áll, de az ország több területén, akár 1000 Mbps letöltési sebességű vezetékes internetet is elérhetővé tesz ügyfelei számára.

2020. augusztus 6. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás