eMagyarország pont "nép ügyvédje" honlappal

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 16. 11:00
Ez év végére már közel 2700 eMagyarország pont működik és ezeken hozzáférhető a "nép ügyvédje" program honlapja is - közölte Zalakomár hasonló létesítményének avatásán az informatikai és az igazságügyi miniszter csütörtökön.
A dél-zalai község művelődési házában 2,5 millió forint költséggel - ezen belül 1,5 milliós pályázati támogatással - kialakított eMagyarország pont többletszolgáltatása a "nép ügyvédje" honlap.

"Jogi ügyekben gyakran nem a pénz, hanem a szakszerű információ hiánya miatt jutnak nehéz helyzetbe a rászorultak. Ezért rendkívül jelentős, hogy ezen a csatlakozási ponton utazást, időt megtakarítva ingyenesen ismerhetik meg a jogi segítségnyújtás feltételeit, és letölthetik a támogatás engedélyezéséhez szükséges adatlapot is" - mondta az avatáson Bárándy Péter igazságügy-miniszter.

Hozzátette: az esélykiegyenlítésnek ez az eszköze eltünteti a kistelepülés és a világvárosok között információ hozzáférési különbséget és közösségerősítő tényező is.

A jogbiztonság erősítését is szolgálja, hogy a "nép ügyvédje" honlapot követően 2005-től hozzáférhető lesz az interneten a mindenkor aktuális, frissített jogtár is - tájékoztatott.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondta, hogy a zalakomári és a többi eMagyarország pont nem csupán a világhálóhoz való hozzáférést jelenti, hanem azt is, hogy "konkrét ügytípusokban kap segítséget a lakosság egy állami szolgáltatás keretében".

Ez év végére már közel 2 700 helyen működik a "nép ügyvédje" honlappal is rendelkező eMagyarország csatlakozási pont, 2005 végéig pedig csaknem húszféle közhasznú szolgáltatás jelenik meg a hálózatban" - közölte az informatikai tárca vezetője.

Varga Miklós polgármester arról szólt, hogy Zalakomár sok hátrányos helyzetű lakója is azonos eséllyel, egy külön kiképzett könyvtáros segítségével veheti igénybe az eMagyarország pontot. A közeli jövőben teleházat is kialakítanak, nemrég elkészült turistaházuk pedig rövidesen megjelenik a világhálón.

A zalakomári művelődési házban heti huszonöt órában áll rendelkezésre az új számítógépes szolgáltatás.
Kulcsszavak: e-government

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető helyen a Xiaomi Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán

A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi piacvezető pozíciót ért el 2020 negyedik negyedévében Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán. A Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint az eredményt 18 százalékos éves növekedésnek köszönheti, amely 25 százalékos piaci részt biztosított a Xiaominak a régiónkban. Ugyanebben az időszakban, a vállalat európai viszonylatban a harmadik legnagyobb okostelefon márka maradt 15 százalékos piaci részesedés és 34 százalékos éves növekedés mellett.  

2021. február 11. 12:15

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58