SMS-ek az önkormányzattól

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 20. 13:10
Míg Magyarországon sok helyütt még hagyományos formában sem tájékoztatják a lakosokat elég gyorsan a településüket érintő hírekről, addig Franciaországban ezt mobilon is megteszik a városatyák.
A gyönyörű francia tengerparti filmfesztivál-város, Cannes polgármesteri hivatala azt az ajánlatot tette lakosainak - adja hírül az egyik magyarországi mobiltelefon-szakfolyóirat -, hogy iratkozzanak fel a város honlapján az új információs szolgáltatásra. Ennek keretében mindenki SMS-ben értesülhet az őt érintő helyi eseményekről, változásokról.

Témákat is lehet választani: sport- és kulturális események, közérdekű kiadványok, adószabályok és más rendeletek, helyi fontos információk, változások a város vezetésében, hasznos tanácsok. Mindezek a tematikák természetesen együtt is megrendelhetők.

Akiknek nincs számítógépe, azoknak sem kell információ nélkül maradniuk. A polgármesteri hivatal postán elküld a helyi lakos részére egy űrlapot, amelyet ő a megfelelő helyre visszajuttat és így feliratkozhat ugyanerre az SMS-szolgáltatásra - olvasható a Mobilkorban.
Kulcsszavak: e-government SMS

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Júliusban indítja pályakezdő programját a Lufthansa Systems Hungária

A légiközlekedési informatika egyik meghatározó szereplőjének pályakezdő programjába jelentkezhetnek június 1-ig az általános szoftverfejlesztői tudással és magabiztos angol nyelvismerettel rendelkező fiatalok. 

2018. április 27. 15:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás