A NETÉRT feljelentést tett a "kakaóálló számítógépek" ügyében

forrás Prim Online, 2004. július 23. 00:18
A NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága ismeretlen tettes ellen terjesztett elő feljelentést az Országos Rendőr-Főkapitányságnál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Brunszvik Teréz programjával kapcsolatban.

A sajtóban "kakaóálló óvodai számítógépek" néven forgó ügyben a NETÉRT szerint felmerülhet a hűtlen kezelés (BTK 319. §) bűntett, vagy hanyag kezelés vétség (BTK 320. §) gyanúja, ezért arra kéri a nyomozóhatóságot, hogy vizsgálja ki a kérdést, és szükség esetén indítson eljárást.

A NETÉRT Egyesület álláspontja szerint amennyiben - a sajtóban olvasható híreknek megfelelően - túlárazottan szerezték be az óvodai számítógépeket, a reális vételár és a kifizetett összeg közti különbséget hasznos, az internet elterjedését segítő célokra lehetett volna fordítani. Ha igaz a sajtóértesülések számításai szerinti, a reális árnál több mint kétszer magasabb beszerzési ár, a felszabaduló 160-180 millió forintot például a következőkre lehetett volna felhasználni:

1., a NETÉRT által egyébként hasznosnak tartott Brunszvik Teréz programban 300-on felül helyett további 400, azaz összesen kb. 700 óvoda jutott volna számítógépekhez,

2., körülbelül 30-40 hátrányos helyzetű kistelepülés csatlakozhatott volna rá a rádióhullámú technológiával széles sávon az internetre,

3., új PC-ket tekintve 1.200-1.500 hátrányos helyzetű család juthatott volna otthoni számítógéphez állami program keretében, használt, de megfelelő paraméterekkel rendelkező gépek ez a szám jelentősen többszöröse,

4., kb. 500-1.100 oldal, az internetet népszerűsítő fizetett hirdetést lehetett volna megjelentetni különböző sajtótermékekben,

5., több ezer felhasználót lehetett volna tanfolyami keretek közt az internet biztonságos használatára kiképezni.

Kulcsszavak: IHM jog NETÉRT

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás