Ipod-on is lejátszhatók lesznek a Real Networks weboldalán kínált zenék

Milkovits Gábor, 2004. július 26. 19:10
A Real Networks egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a cég internetes zenei áruházából letöltött zeneszámok lejátszását Apple iPod, vagy Microsoft-alapú lejátszókon is.
Az Apple iPod digitális zenei lejátszói eddig csak a cég saját, az iTunes weboldalon forgalmazott és a Fair Play elnevezésű másolásvédelmi technológiájával ellátott zenei fájlokkal voltak kompatibilisek. A Real Networks új, Harmony elnevezésű szoftvere, amely a Fair Play-t, vagy más megfelelő másolásvédelmi technológiákat utánzó "csomagolással" látja el a letöltött mp3 fájlokat, a mérnökök állítása szerint nyilvánosan hozzáférhető információk alapján lett kifejlesztve, így nem sérti a szellemi tulajdon védelmét szolgáló törvényeket. Az Apple korábban többször is elítélte a Fair Play feltörésére, vagy megkerülésére irányuló kísérleteket és elutasította, hogy elérhetővé tegye azt mások számára. A cég a mostani hírt egyelőre nem kommentálta.

A Real Networks, amelynek internetes zenei szolgáltatása egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzáférhető, kedden bocsátja ki a Harmony szoftver béta, vagy tesztváltozatát. A hordozható digitális zenei lejátszók rendkívül népszerűek - a londoni Informa Media felmérése szerint az év végére több mint 21 milliót, köztük 5 millió iPodot fognak használni világszerte - ám a gyártókat sok kritika éri amiatt, hogy a készülékek többnyire csak egy bizonyos formátum lejátszására képesek. Ezen a téren jelenthet most áttörést a Real Networks új terméke.
Kulcsszavak: iPod RealNetworks Apple

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy szünetmentes sikertörténet

Hogyan biztosítsuk a folyamatos áramellátást igénylő elektronikus eszközeink biztonságát? Erre a kardinális kérdésre már több mint fél évszázada létezik válasz: a szünetmentes tápegységek a kezdeti modellek óta számottevő fejlődésen mentek keresztül, napjainkban pedig már az energiaellátás szempontjából is meghatározó szerepelt töltenek be. A UPS-technológia evolúcióját az Eaton szakértői foglalták össze.

2022. augusztus 18. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40