Antikvárium a neten

MTI Sajtóadatbank, 2004. augusztus 9. 09:30
Sokak kedvenc hobbija az antikváriumokban való böngészés, ám akik ezt nem tehetik meg, mert mozgássérültek vagy balesetet szenvedtek, azoknak ma már az internet is lehetőséget nyújt a vadászat izgalmával felérő böngészésre.
Az antikváriumok régies, de kincstalálásra is alkalmas, izgalmas hangulata összekapcsolható a világhálóval. Ez nem csak azok számára különösen fontos, akik a valós, háromdimenziós, igazi antikváriumokba nem tudnak ellátogatni - mert rokkantak, vagy mert egy szobafogságra kényszerítette őket egy lábtörés néhány hétre. Újabban már ilyen módon - akár az egész világon - meg lehet keresni az áhított könyvet.

Az internetes antikváriumos honlapok legtöbbje jól áttekinthető, ismertető szöveget és fotót is mellékel a kötetekhez, és azt a lehetőséget nyújtja, hogy kényelmesen, otthon kikeressük az áhított, régóta vadászott kötetet. A pénzt a megállapodás szerinti módon - átutalással, vagy másként - kell eljuttatni az antikváriusnak -, s a kiválasztott kincs csomagolása általában ingyenes, de a postai szállítást, az ajánlva módozatú feladást és a vevőtől járó pénz eljuttatásának díját ki kell fizetni. Az interneten hozzáférhető magyar antikváriumok a 12 ezer forint fölötti rendeléseknél eltekintenek a díjaktól.

Annak is fontos azonban az antikváriumok kínálta internetes lehetőség, aki nyelveket tud, s így az egész világon meg tudja keresni azt a könyvet, amelyre már régen fáj a szíve. Külföldön a használt könyvek többnyire olcsók - ha csak nem valami régiségről, vagy különleges ritkaságról van szó -, s így bizony még a borsos postaköltséggel is megérheti például akár Ausztráliából is vásárolni.
Kulcsszavak: onlineszolg könyv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05