Mérföldkő az együttműködésre kész webszolgáltatási alkalmazások kifejlesztésében

A BEA, az IBM, a Microsoft, az SAP és a Sun Microsystems benyújtotta a WS-Addressing specifikációt a W3C konzorciumnak szabványosításra

forrás Prim Online, 2004. augusztus 12. 12:06
A BEA Systems, az IBM, a Microsoft, az SAP AG és a Sun Microsystems bejelentették, hogy benyújtották a WS-Addressing nevű webszolgáltatási specifikáció legújabb verzióját szabványosításra a W3C (World Wide Web Consortium) konzorcium elé.
A WS-Addressing segítségével szabványos módszer definiálható több végpont közötti webszolgáltatási üzenetek azonosítására és elküldésére, melyre alapozva megbízható, együttműködésre kész web alkalmazások készíthetők. Mivel szabványos módon adható meg, hogy egy üzenetet hová kell elküldeni egy webszolgáltatási hálózatban, a fejlesztők egyszerűbbé tehetik a webszolgáltatások kommunikációját és kifejlesztését, és nem kell olyan egyedi megoldásokat készíteniük, amelyek gyakran csak nehezen működnek együtt különféle platformokon.

A WS-Addressing specifikáció szabványosításra való benyújtása mérföldkövet jelent a BEA, az IBM, a Microsoft, az SAP és a Sun közti, a webszolgáltatási technológia továbbfejlesztését célzó együttműködésében. A jelentős iparági támogatást élvező WS-Addressing mindössze egy része annak a hosszú távú célkitűzésnek, mely egy olyan szabvány kialakulását szorgalmazza, amire alapozva biztonságos, tranzakció alapú, aszinkron és megbízható webszolgáltatások építhetők.

A WS-Addressing a webszolgáltatási architektúra egyik központi összetevője. A specifikáció további specifikációk, mint például a WS-ReliableMessaging, a WS-Federation és a WS-AtomicTransaction alapját képezi, és konzisztens, együttműködést lehetővé tevő, szabványos módszert biztosít a webszolgáltatások címzéséhez.

A specifikáció benyújtása azt is igazolja, hogy a résztvevők elkötelezettek olyan nyílt iparági szabványok kifejlesztése mellett, amelyek lehetővé teszik a webszolgáltatások széles körű bevezetését. Az egyszerű elterjesztés érdekében a résztvevők nem kérnek jogdíjat a WS-Addressing kapcsán. A specifikáció kidolgozói a jövőben is együtt kívánnak dolgozni azon, hogy létrejöjjön egy egységes webszolgáltatási architektúra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05