A Microsoft Office FrontPage: biztonságosabb internet a gyermekek védelmében

forrás Prim Online, 2004. augusztus 18. 19:40
A Microsoft Corp. és az Internet Content Rating Association (ICRA) közzétett egy új, ingyenes bővítményt a Microsoft Office FrontPage 2003 nevű webhelykészítő és -menedzselő alkalmazáshoz.
Az új eszköz segítségével a webhelykészítők ICRA tartalomcímkéket rendelhetnek a webhelyekhez. Az ICRA címkerendszer számos tartalomszűrő eszközzel együttműködve segít megakadályozni, hogy a gyermekek káros tartalmú webhelyekhez férhessenek hozzá. Így a szülők meghatározhatják gyermekeik számára a biztonságosan látogatható helyeket.

A Microsoft Office FrontPage 2003 programhoz készült ingyenes ICRA Content Rating bővítmény a http://www.microsoft.com/frontpage/downloads/addin/searchdetail.asp?a=584 címről tölthető le. Telepítése után a bővítmény elvezeti a honlapkészítőket az ICRA webhelyére, ahol kitölthetnek egy rövid kérdőívet a honlap tartalmával kapcsolatban. Ezután az ICRA webhely előállít egy tartalomcímkét (egy rövid kódot), amit a készítők a bővítmény segítségével hozzáilleszthetnek az oldalhoz. Így a böngészők szűrői felismerik a hely tartalomcímkéjét, és automatikusan blokkolhatják a nem megfelelő tartalmat. Ily módon a szülők eldönthetik, hogy gyermekeik mit nézhetnek meg az interneten.

Az ICRA-t a Microsoft és az internet iparág több vezető cége alapította 1999-ben azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy nemzetközileg elfogadható online tartalomcímkéző rendszert, mellyel megóvhatók a gyermekek, de mindezek ellenére biztosítható a szólásszabadság is. Mivel a FrontPage-ből közvetlenül elérhetők az ICRA erőforrásai, a webes rendszergazdák könnyen kategorizálhatják saját oldalaikat. Ezzel a lépéssel a Microsoft és az ICRA megerősítette azon elkötelezettségét, hogy biztonságosabbá tegye az internetet a gyermekek számára, s egyúttal tekintettel legyen a tartalomszolgáltatók jogaira is.
Kulcsszavak: Microsoft security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09