Gondot okozhat a Windows XP SP2 a 64 bites AMD lapkákkal felszerelt számítógépeknél

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 27. 21:10
A Microsoft weboldalának "Knowledge Base" szekciójában közzétett közleménye szerint a Service Pack 2 javítócsomag letöltése működési hibát idézhet elő az AMD 64 bites processzoraival ellátott számítógépek esetében.
A Windows XP Service Pack 2 frissítés telepítése néhány egyéb körülmény fennállása esetén a rendszer ismételt újraindítására kényszerítheti az AMD Athlon 64-es lapkákkal futó PC-ket, illetve az Opteron szervereket, állítja közleményében a Microsoft. Azok az elsődlegesen érintett AMD 64-es gépek, amelyek egyrészt nemkívánatos adatok futtatását kiküszöbölő DEP alkalmazással, másrészt pedig mpegport.sys típusú meghajtóvezérlő programmal vannak ellátva. A hibát kiválthatja még a Sigma Design Hollywood Plus DVD dekódoló alkalmazása is. A szoftveróriás azt tanácsolja az érintett felhasználóknak, hogy vagy konfigurálják úgy számítógépüket, hogy a DEP kivételt tegyen az SP2-vel, vagy pedig a probléma felmerülésekor egyelőre töröljék le gépükről a szervizcsomagot.

A Windows XP Service Pack 2 frissítés első, vállalatoknak célzott kibocsátása óta több kompatibilitási nehézséget fedeztek fel vele kapcsolatosan - a Microsoft augusztus közepén 50 olyan szoftvert és játékprogramot nevezett meg, amelyek valamilyen módon ütközhetnek az SP2-vel - ám a most bejelentett az első jelentős hardvert érintő összeférhetetlenségi probléma.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás