Logitech MX 1000 lézeres optikai egér

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 1. 19:35
A Logitech bemutatta a világ első lézeres technológiával működő optikai egerét, az MX 1000-est, amely akár hússzor érzékenyebb a LED diódákkal működő szerkezeteknél.
Az új, rövidhullámú lézert használó eszköz a megnövelt érzékenység miatt egyrészt pontosabb adatokat továbbít mozgásáról a számítógépnek, másrészt pedig olyan felületeken, például fém vagy fényezett fa asztallapokon is alkalmazható, amelyeken a hagyományos optikai egerek rosszul vagy pontatlanul működnek. Ugyanez érvényes egyébként a durva felületekre is. Habár az MX 1000-est a gyártó elsősorban grafikai tervezőknek, illetve a különlegességet kereső felhasználóknak szánja, egy 2000 fő részvételével rendezett vizsgálaton a megkérdezettek kétharmada nyilatkozott úgy, hogy szeretné, ha számítógépes egere többféle felületen is használható lenne.

A Logitech MX 1000-es tíz nyomógombbal van ellátva, amelyek közül a hüvelykujjnál elhelyezett segítségével lehetőség van az alkalmazások közti váltásra, továbbá a Microsoft egerekhez hasonlóan a gördítő gomb oldalsó megnyomásával vízszintesen is navigálhatunk a képernyőn. A lézeres egér vezeték nélkül kapcsolódik a számítógéphez, így egy lítium-ion akkumulátor biztosítja áramellátását, amely négyórás teljes feltöltéssel 21 napos használatot tesz lehetővé. Maga a lézersugár emberi szem számára nem látható, így nem is okozhat esetleges károsodást.

A Logitech MX 1000-es a Logitech weboldalán keresztül rendelhető meg 80 dolláros áron, az üzletekben pedig egy hónapon belül lesz elérhető, legalábbis Amerikában. Eközben, egyes források szerint a rivális Microsoft a jövő héten szintén új periféria-termékek bemutatására készül.
Kulcsszavak: egér Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás