Dolby-Intel: együttműködés a PC-k jobb térhangzásának kifejlesztésében

forrás Prim Online, 2004. szeptember 9. 19:00
A Dolby Laboratories és az Intel együttműködik annak érdekében, hogy termékeikkel segítséget nyújtsanak a fejlesztők számára az Intel-alapú PC-platformok legjobb minőségű audiohangzásának kifejlesztéséhez.
A Dolby audiós tapasztalatai és az Intel iparági erőfeszítései, a Dolby Master Studio szigorú audiós előírásain alapulva, továbbfejlesztett High Definition (HD) Audio megoldások kifejlesztését teszik lehetővé. Az Intel új terméktájékoztatói és irányelvei támogatják a Dolby PC Entertainment Experience kezdeményezést. Az Intel legújabb számítógépes platformjai, melyek az Intel 915 és 925X Express lapkakészletre, valamint a gyors, Hyper-Threading technológiát támogató Intel Pentium 4 processszorokra épülnek, nagyfokú teljesítményt és mozgásteret tesznek lehetővé a fejlődő audióalkalmazások számára.

A Dolby és az Intel minőségi garanciát és tervezési támogatást nyújt majd a fejlesztők számára, akik a HD Audio architektúrával dolgoznak ki megoldásokat. A megoldások megfelelőségének, a teljesítményének és széles körű hozzáférhetőségének biztosítására az Intel és a Dolby a fejlesztők rendelkezésére bocsátja eszközeit és azt a tervezési támogatást, amely szükséges az olyan megoldások kivitelezéséhez, melyek a Dolby audiótechnológiájából a lehető legtöbbet hozzák ki. A számítógépgyártók így képesek lesznek egy sor fogyasztóorientált digitális otthonokba szánt számítógépet biztosítani, integrált Dolby technológiatámogatással, mint példálul a Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital Live vagy a Dolby Pro Logic IIx.

A Dolby PC Entertainment Experience kezdeményezés egy kulcsfontosságú eleme a Dobly PC Logo program, melyet februárban jelentettek be, a tavaszi IDF alkalmával. Ezt úgy tervezték, hogy egyszerűbbé tegye a felhasználók számára a Dolby technológiákat támogató számítógépek kiválasztását, az egyéni szórakoztatási igényeik alapján.

A programban szereplő Dolby ajánlatok a következők:

Dolby Master Studio
Dolby Home Theater
Dolby Sound Room
Kulcsszavak: IDF Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08